Καταδικάζουν τα επεισόδια στο ΤΕΠΑΚ ο ΠτΔ και οι πολιτικοί

Καταδικάζουν o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αλλά και τα πολιτικά κόμματα την επίθεση κουκουλοφόρων που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, με προσωπικό του μήνυμα στο twitter ο ΠτΔ αναφέρει ότι η ειρήνη στον τόπο μας απαιτεί

διάλογο και ζητά τάχιστα τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η ειρήνη στον τόπο μας απαιτεί διάλογο. Καταδικάζω τη βία και τις επιθέσεις κουκουλοφόρων. Ζητώ τάχιστα τη διαλεύκανση της υπόθεσης #ΤΕΠΑΚ

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) May 6, 2017

Με τη σειρά του, το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση "φασιστικών στοιχείων ενάντια σε πολίτες που πραγματοποιούσαν εκδήλωση για την Ομοσπονδία στο ΤΕΠΑΚ. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο που αφορά επίθεση από φασίστες με αφορμή το Κυπριακό, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει κάθε νουνεχή πολίτη αυτής της χώρας. Ο φασισμός δεν πρέπει να αφεθεί να σηκώσει κεφάλι. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΑΚΕΛ καλεί την κοινωνία να αντιδράσει".

Επιπλέον, με ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ, καταδικάζει τη "συμπεριφορά των κουκουλοφόρων στο ΤΕΠΑΚ η οποία δημιουργεί αχρείαστη ένταση και διχόνοια στο λαό".

Όπως λέει, αυτές οι ενέργειες ενδεχομένως να δίνουν επιχειρήματα σε όλους όσους ουσιαστικά δεν θέλουν να γίνει αλλαγή στην τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε για την επίλυση του κυπριακού. "Ειδικότερα σε αυτή την χρονική στιγμή, όπου οι πρωταγωνιστές της λανθασμένης τακτικής που ακολουθείται σήμερα, συμπεριλαμβανόμενου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ουσιαστικά έχουν αποδεχτεί την αποτυχία της", επισημαίνει.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναφέρει ότι η επίθεση είναι καταδικαστέα, προσθέτοντας ότι «η δημοκρατία τρέφεται από το διάλογο και την ελευθερία έκφρασης ενώ ο φασισμός από τη βία».

Καταδικαστέα η επίθεση κουκουλοφόρων στο ΤΕΠΑΚ. Η δημοκρατία τρέφεται από το διάλογο και την ελευθερία έκφρασης ενώ ο φασισμός από τη βία

— Γιώργος Λιλλήκας (@yiorgoslillikas) May 6, 2017

Καταδικαστικός απέναντι στην "επίθεση ροπαλοφόρων" είναι και ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Καταδικαστέα η επίθεση ροπαλοφόρων κουκουλοφόρων σε πολιτκή εκδήλωση για την αριστερά και το κυπριακό#cyprus

— George Perdikis (@gperdikes) May 6, 2017

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 20 κουκουλοφόροι, μπούκαραν στον χώρο όπου διεξαγόταν η εκδήλωση, ρίχνοντας πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά δύο άτομα, ενώ η Αστυνομία καταζητεί ήδη δύο πρόσωπα.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε ότι "γύρω στις 19:00 το απόγευμα, και ενώ εκδήλωση με θέμα "Η Αριστερά Μπροστά στην επανένωση και τη διχοτόμηση", κουκουλοφόροι εισήλθαν στον χώρο και επιχείρησαν να σταματήσουν την εν λόγω εκδήλωση επιτιθέμενοι στο πλήθος. Στον χώρο βρίσκονταν περίπου 100 Ελληνοκύπριοι".

Keywords
Τυχαία Θέματα