Πρωταθλήτριες και αήττητες οι αμαζόνες του Prestige Απόλλωνα

Υποβιβάστηκε ο Άρης Πολεμίου – Η δράση στην 20η αγωνιστική.

Πρωταθλήτριες, αλλά και αήττητες οι αμαζόνες του Prestige Απόλλωνα. Οι «γαλάζιες» στην τελευταία αγωνιστική κέρδισαν την Ανόρθωση με 3-0 σετ και πέτυχαν την 20η νίκη τους σε 20 αγώνες και την 35η συνεχή σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα σήκωσε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και τέταρτο στην ιστορία της και στοχεύει πλέον το

Κύπελλο στο μεγάλο τελικό της Μεγ. Τρίτης κόντρα στην Transbunker ΑΕΛ.

Στον δεύτερο αγώνα για τον Όμιλο του τίτλου η Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε στο «Κίτιον» την Transbunker ΑΕΛ με 3-0 και έβαλε στη βιτρίνα της το τρόπαιο της δευτεραθλήτριας. Στον όμιλο της διαβάθμισης στο ντέρμπι της 6ης θέσης η Ολυμπιάδα κέρδισε στο τάι – μπρέικ το ΘΟΙ Αυγ. με 3-2, ενώ τα κορίτσια της Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου κέρδισαν τον υποβιβασθέντα στη Β Κατηγορία Άρη Πολεμίου με 3-0 και τερμάτισαν πέμπτα. Αναλυτικά:

Όμιλος Τίτλου
Γήπ.Απόλλων: Prestige Απόλλων – Ανόρθωσις 3-0 (25-17, 26-24, 25-19)
Την 35η σερί του νίκη σε όλες τις διοργανώσεις που ισοδυναμεί και με το απόλυτο στο πρωτάθλημα 20 νίκες σε 20 αγώνες πέτυχε ο Prestige Απόλλων που κατέκτησε και επίσημα την Τετάρτη 20 Απριλίου το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και τέταρτο στην ιστορία του.

Οι παίκτριες του Γιάννη Γιαπάνη (οδήγησε την ομάδα και στα τρία πρωταθλήματα) κέρδισε την Ανόρθωση με 3-0 μετά από ένα ωραίο αγώνα που το παρακολούθησαν μόλις 50 θεατές στο γήπεδο του Απόλλωνα. Την απονομή του τροπαίου στην αρχηγό Σοφία Μανίταρου έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλης Κρασιάς και ο αντιπρόεδρος –εκπρόσωπος του Απόλλωνα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χάρης Καράγιας. Η Ανόρθωσις η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις στο δεύτερο ειδικά μισό της σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση με 33 βαθμούς.

Το πρώτο βήμα από τα τρία που χρειάζονται για να πετύχουν το απόλυτο 20 στα 20 στο πρωτάθλημα πέτυχαν οι Λεμεσιανές και πρωταθλήτριες. Παίζοντας οργανωμένα κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και τελικά κέρδισαν με 25-17 κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφερε το δεύτερο σετ. Η Ανόρθωσις μη έχοντας τίποτα να χάσει ανέβηκε αισθητά και ο Prestige Απόλλων συνέχισε στους ρυθμούς που μας συνήθισε με συνέπεια το παιχνίδι να αποκτήσει άγρια ομορφιά. Μετά από μάχη και συγκλονιστικό φινάλε οι Λεμεσιανές κέρδισαν στους έξτρα πόντους 26-24.

Στο τρίτο σετ οι επιλογές που είχε ο Prestige Απόλλων διαδραμάτισαν τον ρόλο τους αφού η κούραση από την υπερπροσπάθεια του δεύτερου σετ επηρέασαν την Ανόρθωση. Οι πρωταθλήτριες κέρδισαν με 25-19 και κέρδισαν σε 1 ώρα και 28 λεπτά με 3-0.

Prestige Απόλλων(Γ. Γιαπάνης): Μανίταρου, Χουντίμα, Λαβρούκ, Ιορδάνους, Ζακχαίου, Φρεντς. Λίμπερο: Λεωνίδου – Λίμπερο: Χριστοφόρου. Αλλαγές: Χ’’Κωνστάντα
Ανόρθωσις(Γ.Χριστοφόρου) : Παπαγεωργίου, Κολοκοτρώνη, Βασιλείου, Ιωάννου, Ριαλά. Μπρατούνχινα. Λίμπερο: Δαϋίδ. Αλλαγές: Ν. Γιασουμή, Κωνσταντίνου, Οικονομίδου.

«Κίτιον»: Τεχνοοικία ΑΕΚ – Transbunker ΑΕΛ 3-0 (25-14, 25-14, 25-17)
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Τεχνοοικία ΑΕΚ η οποία πάλεψε για τον τίτλο. Στην 20η και τελευταία αγωνιστική η ομάδα της Ρούλας Κατσαμπή κέρδισε την Transbunker ΑΕΛ με 3-0 επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δυο σερί ήττες. Οι «κιτρινοπράσινες» ήταν ανώτερες και κέρδισαν δίκαια. Η Transbunker ΑΕΛ τερμάτισε στην 4η θέση με 30 βαθμούς και ετοιμάζεται για το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου τη Μεγάλη Τρίτη απέναντι στον πρωταθλητή Prestίge Απόλλωνα.
Στα δυο πρώτα σετ οι παίκτες της Τεχνοοικία ΑΕΚ έπαιξαν αποφασιστικά και κέρδισαν και τα δυο με 25-14.

Οι «γαλαζοκίτρινες» με νέα τεχνική ηγεσία δοκίμασαν τις δυνάμεις τους ενόψει του τελικού, αλλά δεν τα κατάφεραν να πιέσουν τις γηπεδούχες. Η εικόνα του τρίτου σετ δεν άλλαξε και μοιραία η Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε με 25-17 κερδίζοντας με 3-0.

Την απονομή του τροπαίου της δευτεραθλήτριας έκαναν προς τις παίκτριες της ΑΕΚ ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠΕ Κώστας Κωνσταντίνου και τα μέλη του Δ.Σ. Φραγκλίνος Ανδρέου και Γεωργία Παπαγιάννη.

Τεχνοοικία ΑΕΚ(Ρ. Κατσαμπή): Βοιτζίνοβιτς, Χαραλάμπους, Κωνσταντίνου, Τόμιτς, Στυλιανού, Κομλένοβιτς. Λίμπερο: Μοσφιλιώτη. Αλλαγές: Κέζου, Ιωάννου, Λίμπερο: Καπιτανή
Transbunker ΑΕΛ: Ταλιαδώρου, Παύλου, Λεζέκνινα, Σουκορούκοβα, Ντβόρακ, Σιακίδου. Λίμπερο: Κωνσταντίνου. Αλλαγές: Παιδονόμου.
Τελική βαθμολογία Θέσεις 1-4

1.Απόλλων 59β.
2.ΑΕΚ Λ. 45β
3.Ανόρθωσις 33β.
4.ΑΕΛ 30β.

Όμιλος διαβάθμισης
«Νεάπολη Επιστροφή»: Ολυμπιάδα Ν. – ΘΟΙ Αυγ. 3-2(25-23, 18-25, 26-24, 25-27, 15-11)
Σε ένα απόλυτα ισοδύναμο αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες η Ολυμπιάδα Ν. κέρδισε στο τάι- μπρέικ το ΘΟΙ Αυγόρου με 3-2 στον «τελικό» της 6ης θέσης, αφήνοντας ένα σκαλί πιο κάτω τις Αυγορίττισσες.
Αμφίρροπο ήταν το πρώτο σετ στο ντέρμπι της 6ης θέσης. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους σε ένα αγώνα που είχαν κίνητρο. Η Ολυμπιάδα κατάφερε στις λεπτομέρειες να το πάρει 25-23 και να προηγηθεί με 1-0 στα σετ.

Η ομάδα του Αυγόρου δεν τα παράτησε και στο δεύτερο σετ επέβαλε τον ρυθμό της κερδίζοντας με 18-25. Το τρίτο και τέταρτο σετ ήταν πανομοιότυπα και πρόσφεραν πολλές συγκινήσεις. Καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και μοιραία οι νικητές κρίθηκαν στους έξτρα πόντους. Το τρίτο σετ το πήρε η Ολυμπιάδα με 26-24 και το τέταρτο το ΘΟΙ πιο χρονοβόρα με 25-27 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ.

Στο τάι – μπρέικ «μίλησε» στο τέλος η έδρα, αφού η Ολυμπιάδα κέρδισε με 15-11, πήρε τη νίκη με 3-2 και την έκτη θέση. Οι δυο ομάδες παρά την κούραση τα έδωσαν όλα και στο πέμπτο σετ, αλλά οι Νεαπολίτισσες της Μαίρη Μακλάσκι φάνηκαν πιο συγκεντρωμένες κερδίζοντας σετ και αγώνα.

Ολυμπιάδα Ν.(Μ. Μακλάσκι): Παπαγιάννη, Εφ. Πέτρου, Πόπα, Β. Χαραλάμπους, Ανθ. Χριστοδούλου, Λιάτσου. Λίμπερο: Ψιλογένη. Αλλαγές: Ελ. Πέτρου
ΘΟΙ Αυγ.(Λ. Νοβάκοφ): Ειρ. Χαραλάμπους, Όθωνος, Κωνσταντίνου, Παπαδοπούλου, Μιχαήλ, Χρυσάνθου. Λίμπερο: Κούτα. Αλλαγές: Χρυσάνθου, Χ’’Κωνσταντίνου.

Γυμν. Αγ. Αθανασίου: Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου – Άρης Πολ.3-0(25-22, 25-10, 25-19)
Στην πέμπτη θέση και πρώτη του Ομίλου της διαβάθμισης τερμάτισε η Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου η οποία στο φινάλε κέρδισε στην έδρα της τον ουραγό Άρη Πολεμίου με 3-0 σετ. Αντίθετα, η παφίτικη ομάδα υποβιβάστηκε στη Β Κατηγορία, χωρίς παρά τη φιλότιμη προσπάθειά της να συγκεντρώσει βαθμό.

Η Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου ποντάροντας στην εμπειρία της δεν πάτησε την «μπανανόφλουδα» που επιχείρησε να της βάλει ο Άρης αφού κέρδισε το πρώτο σετ με 25-22. Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Αγ. Αθανασίου κέρδισε εύκολα επιβάλλοντας τον ρυθμό της με 25-10 κάνοντας το 2-0.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερο βόλεϊ στο τρίτο σετ με συνέπεια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ωραίου αγώνα. Η Ε.Ν.Α.ΑΘ. παίζοντας μυαλωμένα και έχοντας περισσότερες επιλογές κέρδισε με 25-19 κερδίζοντας 3-0 σετ.
Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου(Α. Ροτσίδου): Νιόκκα, Κωνσταντινίδου, Ταβέλλα, Κοβαλίοβα, Μπρούμπωλ, Ιωάννου. Αλλαγές: Iωάννου, Νικολάου, Πίττα.
Άρης Πολ.(Γ. Χαραλάμπους): Ειρ. Ανδρέου, Μ. Κουππή, Ρ. Κουππή, Μαρ. Αντωνίου, Ν. Πεγειώτη, Ελπ. Χαραλάμπους. Αλλαγές: Ρ. Αντωνίου, Χ’’Ευσταθίου.

Τελική βαθμολογία Θέσεις 5-8
5. Ε.Ν. Αγ.Αθανασίου 28β.
6.Ολυμπιάδα Ν. 23β.
7. ΘΟΙ Αυγ.22β.
8. Άρης Π. 0β.

Keywords
Τυχαία Θέματα