Προσπάθεια ν’ αρθεί η 48ωρη απεργία στο λιμάνι Λεμεσού

Με τις συντεχνίες της Αρχής Λιμένων τα είπε το πρωί ο Υπουργός Μεταφορών σε μια προσπάθεια να αρθούν τα απεργιακά μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τις 27 και 28 του μήνα στο λιμάνι Λεμεσού.

Μάριος Δημητριάδης και οι συνεργάτες του έδωσαν στους εκπροσώπους των εργαζομένων διευκρινήσεις επί της πρότασης που έχει ετοιμαστεί σε σχέση με το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης.

Μεθαύριο, οι συντεχνίες θα έχουν νέα συνάντηση με την Αρχή Λιμένων για περαιτέρω διευκρινήσεις. Συμφωνήθηκε επίσης, αν χρειαστεί,

να υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα ακόμη μια συνάντηση του Υπουργού με τις συντεχνίες, προκειμένου να λυθούν, σύμφωνα με τον Μάριο Δημητριάδη, οι παρεξηγήσεις που ενδεχομένως να έχουν δημιουργηθεί.

«Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι μετά τις διευκρινήσεις που έχουν δοθεί και την συνάντηση που κανονίστηκε την Πέμπτη, όσο και την άλλη εβδομάδα, αν κριθεί σκόπιμο, δεν θα προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα. Όμως αυτό είναι θέμα απόφασης των συντεχνιών.», είπε ο Υπουργός.

Υπουργείο Μεταφορών και συντεχνίες συζητούν επίσης την μετακίνηση εργαζομένων προς τη δημόσια υπηρεσία, στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και το καινούργιο οργανόγραμμα της Αρχής Λιμένων, της οποίας, όπως δήλωσε ο Μάριος Δημητριάδης, ο ρόλος θα γίνει περισσότερο εποπτικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα