Στην 36η θέση η Κύπρος στον δείκτη ανθρώπινης ελευθερίας

Στην 36η θέση παγκοσμίως κατατάσσεται η Κύπρος σε ό,τι αφορά τον δείκτη ανθρώπινης ελευθερίας.

Ο δείκτης αυτός μετρά την κατάσταση της προσωπικής, πολιτικής και οικονομικής ελευθερίας σε 152 χώρες στη βάση 76 δεικτών. Η τελευταία έκθεση αφορά το 2012.

Σύμφωνα με την έκθεση για το 2012 που δημοσιεύτηκε σήμερα, το Χονγκ Κονγκ και η Ελβετία βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης για

την κατάσταση της ανθρώπινης ελευθερίας στο κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ανθρώπινης ελευθερίας περιλαμβάνει την ελευθερία του λόγου, της θρησκείας, της κυκλοφορίας, τις ελευθερίες των γυναικών, δείκτες για το έγκλημα και τη βία, καθώς και νομικές διακρίσεις εις βάρος των ομόφυλων σχέσεων.

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ και ακολουθούν στις πρώτες δέκα θέσεις η Ελβετία, Φινλανδία, Δανία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Αυστραλία, Ιρλανδία, Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία.

Στις τελευταίες θέσεις του δείκτη είναι η Σαουδική Αραβία, η Τσαντ, η Βενεζουέλα, η Αιθιοπία, η Αλγερία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Υεμένη, η Ζιμπάμπουε, η Μιανμάρ, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τελευταίο το Ιράν.

Η Κύπρος κατατάσσεται στην 36η θέση παγκοσμίως, η Ελλάδα στην θέση 46, οι ΗΠΑ στην 20, το Ισραήλ είναι 51ο, η Τουρκία 62η, η Ινδία 75η, η Ρωσία 111η, η Κίνα 132η, και η Αίγυπτος 136η.

Ο δείκτης της ελευθερίας του ανθρώπου θεωρείται ως το πιο ολοκληρωμένο μέτρο της ελευθερίας που δημιουργήθηκε ποτέ για ένα μεγάλο αριθμό χωρών σε όλο τον κόσμο.

Ο δείκτης συν-δημοσιεύεται από το Cato Institute (ΗΠΑ), το Fraser Institute (Καναδάς) και το Liberales Institut (Γερμανία).

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα