Μεταρρύθμιση δημόσιας υπηρεσίας από το Τρόοδος

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τίθενται αύριο τα νομοσχέδια που αποτυπώνουν την κυβερνητική πρόθεση για ολοκληρωτική αλλαγή στη δομή και τη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας.

Ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και την ΠΑΣΥΔΥ στο πλαίσιο της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού ολοκληρώθηκε και ο Κωνσταντίνος Πετρίδης αναλαμβάνει ν’ αναλύσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνέλθει αύριο στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, τις πρόνοιες των νομοσχεδίων

που προβλέπουν τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργώ παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνο Πετρίδη, οι κύριοι άξονες επί των οποίων εδράζεται η προσπάθεια μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας είναι:

Η τροποποίηση του συστήματος προαγωγώνΗ θεσμοθέτηση του εργαλείου της κινητικότητας στη δημόσια υπηρεσίαΗ εισαγωγή νέου συστήματος αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλωνΗ λελογισμένη διαχείριση κρατικού μισθολογίου στη βάση των επιδόσεων της οικονομίας

Στο μεταξύ, χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανταποκρινόμενος στο κοινό αίτημα των συντεχνιών της CYTA για συνάντηση και συζήτηση με τον ίδιο πριν από την έγκριση των νομοσχεδίων που αφορούν στο μέλλον του Οργανισμού από το Υπουργικό, παρέπεμψε τις σχετικές αποφάσεις για την ερχόμενη βδομάδα.

Στο μεταξύ, ενόψει της συζήτησης που άνοιξε με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη CYTA, το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι τάσσεται κάθετα εναντίον της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού και επιτίθεται στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ.

Η κυβέρνηση προχωρεί στις ιδιωτικοποιήσεις παρά τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει τη CYTA, την ΑΗΚ και την Αρχή Λιμένων», δήλωσε το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σύμφωνα με την Εζεκία Παπαϊωάννου ενδεχόμενο ξεπούλημα του οργανισμού θα έχει τις εξής συνέπειες:

«Τα κέρδη της CYTA αντί να επιστρέφονται στην κοινωνία, θα πηγαίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο. Δεν θα εξυπηρετούνται πολλές από τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών, αφού τα πάντα θα έχουν ως μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις οδήγησαν στην υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και στην αύξηση του κόστους για τον πολίτη. Ευαίσθητα ζητήματα εθνικής ασφάλειας θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών με ανυπολόγιστες συνέπειες», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, τα νομοσχέδια που αφορούν στη Δημόσια Υπηρεσία και τη CYTA βρίσκονται στην ατζέντα του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου, όμως, όπως παρατηρούν, οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη βδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα