Προς αύξηση της επιχορήγησης σε υπογόνιμα ζευγάρια

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχέδιο αναθεώρησης του υφιστάμενου σχεδίου επιδότησης υπογόνιμων ζευγαριών, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο «υπεβλήθη από το Υπουργείο Υγείας σχέδιο αναθεώρησης του υφιστάμενου σχεδίου επιδότησης υπογόνιμων ζευγαριών και εγκρίθηκε η αναθεώρηση του εν λόγω σχεδίου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση

της επιχορήγησης σε ζευγάρια δικαιούχων δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο ύψος των δυόμιση χιλιάδων ευρώ, από 1281 ευρώ που είναι σήμερα.

Για δε άτεκνα ζευγάρια (εγκρίθηκαν) μέχρι και τρεις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και για ζευγάρια με ένα παιδί μέχρι δύο προσπάθειες για εξωσωματική.

Επίσης, εγκρίθηκε η αύξηση σε ζευγάρια μη δικαιούχους δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα χίλια ευρώ από τα 854 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Σημαντικό όμως είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας των δικαιούχων, που αυξάνεται από 40 ετών, που είναι σήμερα, στα 50. Δηλαδή οι γυναίκες που είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν επιχορήγηση μέχρι σήμερα έπρεπε να ήταν κάτω των 40 ετών, ενώ το όριο τώρα εκτείνεται μέχρι το 50ο έτος ηλικίας.

Περαιτέρω αυξάνεται η κάλυψη των δωρεάν γονοδοτροπίων από 28 που είναι σήμερα στις 35 ενέσεις και ρυθμίζεται και ο τρόπος της υποβολής των αιτήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα