Χάρης: Ο Συνεργατισμός πρέπει να επιστρέψει στους πολίτες

Επιβάλλεται το συντομότερο δυνατό η επιστροφή του Συνεργατισμού στους πολίτες, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, στην ομιλία του για τον κρατικό προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ανέφερε, δεν είναι να εισπράξει πίσω το ποσό της κρατικής ενίσχυσης των 1.7 δισ ευρώ που έχει δοθεί εξ ονόματος των πολιτών στον Συνεργατισμό, αλλά η διασφάλιση ότι ο Συνεργατισμός θα έχει μέλλον και προοπτική, μακριά από τις ασφυκτικές παρεμβάσεις του κράτους.

«Στο

αμέσως επόμενο διάστημα θα επεξεργαστούμε και θα συζητήσουμε επιλογές προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, δηλαδή την επιστροφή του Συνεργατισμού στους πολίτες, μη αποκλειομένων και επιλογών που να αφορούν τους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιά από το κούρεμα», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τον προβληματισμό του, που, όπως είπε, επισκιάζει την ικανοποίησή του για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

«Ο προβληματισμός μου σχετίζεται με την τάση να μετατραπεί ο Συνεργατισμός, ηθελημένα ή άθελα, σε άλλο ένα ημικρατικό οργανισμό. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και να δηλώσω ότι μια τέτοια προοπτική δεν θα ήταν καθόλου μα καθόλου επωφελής για τον ίδιο τον Συνεργατισμό», ανέφερε, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άκρως αντίθετο προς τους όρους παραχώρησης της κρατικής ενίσχυσης. Πρόσθεσε ότι κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ευελιξία και αποτελεσματικότητα ως ημκρατικός οργανισμός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα