Πρόκριση με… σβηστή τη μηχανή

Σ' ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί, ο Απόλλωνας έφυγε με το μηδέν από τη Λιθουανία και τώρα βλέπει Καμπαλά

ΤΡΑΚΑΪ 0
ΑΠΟΛΛΩΝ 0

Στο τυπικής διαδικασίας παιχνίδι στη Λιθουανία το ζητούμενο για τον Απόλλωνα απέναντι στην Τρακάι, μετά τη νίκη του στον πρώτο αγώνα με 4-0, ήταν να σφραγίσει την πρόκριση με δεύτερη σερί νίκη.
Τελικά δεν τα κατάφερε αφού έμεινε στο 0-0, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού ούτε καλό ρυθμό είχε, ούτε τις μεγάλες φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες.

Γενικά, ο Απόλλωνας κράτησε εύκολα το μηδέν παθητικό και διατήρησε το

ευρωπαϊκό του αήττητο για τέταρτο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό, όμως, για την ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ είναι το γεγονός ότι για τέταρτο σερί παιχνίδι δεν δέχτηκε γκολ.

Πλέον, η προσοχή του Πορτογάλου τεχνικού και των ποδοσφαιριστών του στρέφεται στην Καμπαλά, η οποία θα είναι η αντίπαλος του Απόλλωνα στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Αζέροι έκαναν τελικά την ανατροπή μετά την ήττα τους με 1-0 στον πρώτο αγώνα, αφού χθες κέρδισαν με 2-0 την Τσουκαρίτσκι και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζενιόφ, που πέτυχε και τα δύο τέρματα (39΄ και 53΄).
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα (6/8), στο Αζερμπαϊτζάν.

Με δύο αλλαγές
Στο χθεσινό παιχνίδι ο Πέδρο Εμάνουελ παρέταξε τον Απόλλωνα με δύο αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα πριν από μία εβδομάδα. Πάντως και οι δύο αλλαγές ήταν αναγκαστικές, με τους Στυλιανού και Ρόσα να παίρνουν τις θέσεις των Λόπες και Παπουλή.

Στα πρώτα στάδια του αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, κράτησαν μπάλα, χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν την εστία του Βάλε. Σταδιακά, ο Απόλλωνας ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε ορισμένες προϋποθέσεις για να πετύχει γκολ. Όπως στο 17’ με το σουτ από τον Στογιάνοβιτς και στο 29’ με τον Κολοκούδια, το σουτ του οποίου έφυγε λίγο έξω.
Στο 31’ ο Βάλε απέκρουσε την μπάλα μετά το σουτ του Μπίσενοκ, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και στο 43’ από το σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή.

Ίδια η εικόνα
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, αφού δεν υπήρξαν οι ξεκάθαρες ευκαιρίες αλλά ούτε και ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη φάση στην επανάληψη καταγράφηκε στο 69' και ήταν για τον Απόλλωνα, όταν η μπάλα από το σουτ του Στογιάνοβιτς έφυγε έξω. Γενικά, η ομάδα του κ. Εμάνουελ δεν δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί το παιχνίδι και να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

ΤΡΑΚΑΪ: Ράπαλις, Κλιμαβίτσιους, Γιανουσέφσκις, Σιλένας, Τσεσνάουσκις, Σόλομιν (75' Γκαουριλόβας), Ζασαβίτσι (79' Στανουλεβίτσιους), Μπίσενοκ, Μαμάεφ, Σέγκζντα (59' Απακίντζε), Αρσακιάν.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Στυλιανού, Φρέιρε, Σιμόες, Ελίζιο, Πέδρο, Σακέτι, Γκουγιόν (63' Ντα Σίλβα), Ρόσα (74' Τουράμ), Στογιάνοβιτς, Κολοκούδιας.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόλομιν, Μαμάεφ, Ζασαβίτσι / Σακέτι

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3' Σουτ από τον Ζασαβίτσι, άστοχο.
5' Κίτρινη κάρτα στον Σόλομιν.
9' Άστοχη προσπάθεια από τον Σαζαβίτσι.
16' Πλασέ του Ελίζιο, άστοχο.
17' Προσπάθεια από τον Στογιάνοβιτς, δεν βρήκε στόχο.
28' Σουτ από τον Σακέτι, άστοχο.
29' Σουτ από τον Κολοκούδια, η μπάλα πέρασε λίγο έξω.
31' Ο Βάλε απέκρουσε την μπάλα σε προσπάθεια του Μπίσενοκ.
34' Σουτ από τον Μαμάεφ, άστοχο.
42' Σουτ από τον Σόλομιν, ο Βάλε απέκρουσε.
43' Δυνατό σουτ από τον Μπίσενοκ, απέκρουσε ο Βάλε.
49' Κίτρινη κάρτα στον Μαμάεφ.
58' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ζοάο Πέδρο, ο Ράπαλις μάζεψε την μπάλα.
59' Αλλαγή για την Τρακάι. Έξω ο Σέγκζντα, μέσα ο Απακίντζε.
63' Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Έξω ο Γκουγιόν, μέσα ο Ντα Σίλβα.
69' Σουτ από τον Στογιάνοβιτς, άστοχο.
70' Κίτρινη κάρτα στον Ζασαβίτσι.
74' Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Έξω ο Ρόσα, μέσα ο Τουράμ.
75' Σουτ από τον Στογιάνοβιτς, άστοχο.
75' Αλλαγή για την Τρακάι. Έξω ο Σόλομιν, μέσα ο Γκαουριλόβας.
79' Αλλαγή για την Τρακάι. Έξω ο Ζασαβίτσι, μέσα ο Στανουλεβίτσιους.
82' Σουτ από τον Στυλιανού, άστοχο.
87' Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Έξω ο Κολοκούδιας, μέσα ο νεαρός Ιωσηφίδης.
88' Σουτ από τον Τουράμ, πολύ άστοχο.
90+1' Κίτρινη κάρτα στον Σακέτι.

«Σημαντικό που δεν δεχθήκαμε γκολ»
Ικανοποιημένος από την πρόκριση και γενικότερα από την εικόνα της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Πέδρο Εμάνουελ, που επεσήμανε το γεγονός πως δε δέχθηκε γκολ για τέταρτο σερί παιχνίδι.

«Δεν ήταν εύκολος ο αγώνας, σε ένα δύσκολο στάδιο. Κάναμε καλή εμφάνιση χωρίς να δεχθούμε γκολ. Ήμασταν καλύτεροι και στους δυο αγώνες και δίκαια πήραμε την πρόκριση. Φέραμε όλους τους παίκτες γιατί είναι μεγάλη διοργάνωση. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλό μας. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιο γήπεδο, αλλά ήταν μια καλή εμφάνιση».

Για την Καμπάλα, επόμενη αντίπαλο της ομάδας του, είπε:
«Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε κάτι να πούμε. Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τον αντίπαλο. Θα μάθουμε όσα περισσότερα μπορέσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και στα τέσσερα παιχνίδια. Οι παίκτες δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις και χτίζουμε μια καινούργια ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα