Θετικά σημάδια

ΑΕΚ
Η κανονική ΑΕΚ που είδαμε στο φιλικό με τη Χάποελ Τελ Αβίβ άφησε θετικές εντυπώσεις, ενώ προηγήθηκε με γκολ του Αραβίδη. Οι πολλές αλλαγές του Δέλλα επηρέασαν την εικόνα της στο δεύτερο μέρος, με τους Ισραηλινούς να διαμορφώνουν το τελικό 1-1.

Ο Δέλλας ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1. Ο Ανέστης ήταν στο τέρμα και μπροστά του οι Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος. Δεξιά στην άμυνα ο Γκάλο και αριστερά ο Πεταυράκης. Ο Γιόχανσον με τον Κορδέρο ήταν οι αμυντικοί μέσοι,

με τον Βάργκας ελεύθερο μπροστά τους. Αριστερά ο Αραβίδης, δεξιά ο Γροντής και στην κορυφή ο Τζεμπούρ.

Στην αρχή του αγώνα η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση και έδειξε πιο έτοιμη ομάδα από τον αντίπαλο. Φρόντισε εξαρχής να πιέσει και να δημιουργήσει φάσεις, ενώ κατάφερε στο 38ο λεπτό να πάρει προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Χρήστου Αραβίδη. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα η Ένωση είχε απειλήσει με τη γυριστή κεφαλιά του Τζεμπούρ, στο 33ο λεπτό, όταν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Ο Δέλλας φρόντισε από νωρίς να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με αποτέλεσμα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ να παίζει με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Συγκεκριμένα, ο Βούρας ήταν στο τέρμα (από το 30ό λεπτό), Βασιλαντωνόπουλος δεξιά, Άρθο, Λαμπρόπουλος στα στόπερ, αριστερά ο Γροντής, ο Ανδρεόπουλος αμυντικός μέσος, δεξιά του ο Σιμόες και αριστερά του ο Ανάκογλου, στην κορυφή της επίθεσης ο Κρισάντους και οι Μπαρμπόσα και Πλατέλλα στα άκρα.

Η Χάποελ ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε τη... νέα ΑΕΚ που βρήκε στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε στο 55ο λεπτό με γκολ του Αμπού Αλχίζα, μετά από λάθος του Βούρα.
Από κάποιο σημείο κι έπειτα το ματς έχασε το ενδιαφέρον του. Απέκτησε καθαρά... προπονητικό χαρακτήρα (εξάλλου, τέτοιο είχε), με τη Χάποελ να ανεβάζει την απόδοσή της σε αρκετές περιπτώσεις και την ΑΕΚ να χάνει τον ρυθμό της όσο φτάναμε στο τέλος του φιλικού. Είναι χαρακτηριστικό πως το μόνο που είχε να επιδείξει η ΑΕΚ ήταν δύο σουτ του Κρισάντους και ένα του Πλατέλλα.
Η μοναδική φάση που απείλησε πραγματικά ήταν και η τελευταία του φιλικού. Στο 85ο λεπτό σε σουτ του Μπαρμπόσα η μπάλα βρήκε πάνω στον Σιμόες και δεν πέρασε τη γραμμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα