Προεκλογική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες

Στην Ελλάδα επικρατεί προεκλογικός πυρετός στα κομματικά επιτελεία, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής σύγκρουσης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες τοποθετείται η μάχη των προγραμμάτων.

Από την Κρήτη ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο Αλέξης Τσίπρας

, ο οποίος ζητά από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή τετραετίας. Ο κ. Τσίπρας θα θέσει στην κρίση των πολιτών το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως βασικό του άξονα την ελάφρυνση των συνεπειών της συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η ΝΔ, από την πλευρά της, δίνει έμφαση στη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας και τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ θα ανακοινωθεί την Κυριακή. Η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ ειδικεύεται στα κόκκινα δάνεια, τις ακάλυπτες επιταγές, την επανεκκίνηση μεγάλων έργων και τα αγροτικά θέματα.

Χθες τα χαρτιά της άνοιξε, ενόψει των εκλογών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητη με τη λαϊκή ενότητα. Η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η ΛΑ.Ε. αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία και χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας Σακοράφα με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσπαση του κόμματος. «Η κυβέρνηση ζητά λαϊκή εντολή για να συνεχίσει να την παραβιάζει» δήλωσε χαρακτηριστικά. Είναι η πρώτη φορά, τόνισε, που οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα