ΑΕΛ: Το τελευταίο της χαρτί για άνεργο φορ

Μέχρι την τελευταία στιγμή που ολοκληρωνόταν η μετεγγραφική περίοδος, η ΑΕΛ προσπαθούσε να κλείσει το ρόστερ της με την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού. Με μεγαλύτερο όπλο το οικονομικό, οι άνθρωποι της λεμεσιανής ομάδας είχαν επαφές με τον βασικό υποψήφιο ποδοσφαιριστή για να πει το «ναι» και να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας. Δεν κατέστη, όμως, δυνατό να υλοποιηθεί η μετεγγραφή και ως εκ τούτου η ομάδα της Λεμεσού θα έχει ακόμα μια ευκαιρία σήμερα, αφού δικαιούται να εγγράψει στο δυναμικό της άνεργο ποδοσφαιριστή κατά

τη διάρκεια της ημέρας. Ουσιαστικά κάποιον παίκτη που να είχε μείνει χωρίς συμβόλαιο πριν από την 1η Ιουλίου. Η ΑΕΛ μπορεί να αποκτήσει άνεργο γιατί έχει ακόμα μια θέση ανοικτή στο ρόστερ της για κοινοτικό ή ξένο. Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν οι άνθρωποι της ομάδας μέχρι τα μεσάνυκτα δεν είχαν αποτέλεσμα.

Έστω και δύσκολα
Στο αγωνιστικό, η ΑΕΛ πέτυχε, έστω και δύσκολα, την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, κάτι που της δίνει ηρεμία ενόψει της συνέχειας. Η πίεση για τους τρεις βαθμούς ήταν μεγάλη προχθές, μόνο και μόνο για να μην υπάρξει προβληματισμός και μουρμούρα στις τάξεις των φίλων της. Ταυτόχρονα, της έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει με το δεξί τους φετινούς της αγώνες στο Τσίρειο, ευελπιστώντας ότι θα το μετατρέψει σε φρούριο, έτσι ώστε να υλοποιήσει τους στόχους της. Γενικά η προχθεσινή εικόνα της ΑΕΛ ήταν μέτρια. Παρά αυτό το γεγονός, δημιούργησε τέσσερεις πολύ καλές ευκαιρίες, κυρίως στις αρχές των δύο ημιχρόνων, που αν τις αξιοποιούσε θα έκανε πιο εύκολο το έργο της στη συνέχεια της αναμέτρησης. Η λεμεσιανή ομάδα έδειξε να έχει πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών, αφού αν και είχε συντριπτικά την κατοχή της μπάλας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δεν μπορούσε να φανεί απειλητική προς την εστία του Κίττου. Αυτό που φάνηκε είναι ότι ο Γάλλος μέσος Ματιέ Κουταντέρ θα είναι ο παίκτης που θα οργανώνει το παιγνίδι της, αν και τον ρόλο αυτόν τον είχε μέχρι το 65' ο Οχενέ. Επίσης, θετικό ήταν το ντεμπούτο του Νιάγκ, ο οποίος είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με κεφαλιές που σταμάτησαν στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πέραν των δύο, ο Ντεγκρά στη μοναδική φάση που χρειάστηκε σταμάτησε το τετ-α-τετ του Μ'γκούνι και έδειξε πόσο σημαντική είναι η επιστροφή του στην ομάδα.

Πέρα από τη Νιάγκ, προχθές πραγματοποιήσαν επίσης το ντεμπούτο τους με την κίτρινη φανέλα οι Αντράντε, Αρουά και Φράγκου.

Πλέον με ηρεμία η ΑΕΛ θα προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται ενόψει του μεγάλου λεμεσιανού ντέρμπι, που ακολουθεί αμέσως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ένα παιγνίδι στο οποίο θα επιστρέψει ο Σιέλης που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ οι Αϊρόσα και Ελευθερίου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, αναμένεται να τα ξεπεράσουν μέχρι τότε και να τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους. Επίσης, θα είναι σε μεγαλύτερο βαθμό έτοιμοι οι Αρουά και Νιάγκ, όπως επίσης και ο Αντράντε.

Keywords
Τυχαία Θέματα