Προειδοποιήσεις Ιωνά στο προσωπικό των Κεντρικών Φυλακών

Για κακόγουστες συμπεριφορές από μερίδα του προσωπικού των Κεντρικών Φυλακών, μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στο φαινόμενο των συχνών αδειών ασθενείας.

Κατά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του προσωπικού των Κεντρικών Φυλακών, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στις άδειες ασθενείας και απευθύνθηκε προς το προσωπικό.

“Κάποιοι συνάδελφοι σας”, είπε, “δυστυχώς δεν έχουν νιώσει ακόμα την ανάγκη να σταματήσουν να επιδεικνύουν εκείνη την κακόγουστη συμπεριφορά, με την οποία επικαλούμενοι λόγους υγείας δυστυχώς είτε εκφεύγουν, είτε αποφεύγουν

να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους κατά τρόπο μάλιστα που οι πιο ευσυνείδητοι να επιβαρύνονται με τα δικά τους καθήκοντα”.

Ευχαρίστησε όσους ανταποκρίνονται και θέτουν πάνω από όλα το καθήκον, ωστόσο, την ίδια ώρα προειδοποίησε όλους αυτούς που επιδεικνύουν αυτή τη συμπεριφορά ότι “δεν ξεχάσαμε το θέμα”.

Είπε ακόμα “να μην νομίζουν ότι επειδή πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα ξανασυζητηθεί το θέμα και ότι θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν την ίδια συμπεριφορά. Απλά είμαστε στο στάδιο της διαδικασίας. Θα προχωρήσουμε στον καταρτισμό ενός μόνιμου ιατροσυμβουλίου, το οποίο θα εξετάζει αυτού του είδους τις περιπτώσεις.”

“Δεν θα διστάσουμε”, συνέχισε, “κάποιοι, οι οποίοι συνεχίζουν να αρνούνται να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους και επιδεικνύουν την ίδια συμπεριφορά, αφού εξεταστούν από το ιατροσυμβούλιο, να υποβληθούν στην Επιτροπή Δημόσια Υπηρεσίας, ώστε να αποβληθούν από την Υπηρεσία.

Περιστατικά διαφθοράς στις Φυλακές

Σε ό,τι αφορά τα κατά καιρούς περιστατικά διαφθοράς στις Φυλακές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως δεν προτίθενται να ανεχθούν τα κακώς έχοντα, σημειώνοντας πως απόφαση του είναι όπως επιδείξουν μηδενική ανοχή σε όλα τα περιστατικά διαφθοράς.

Διαβεβαίωσε ότι αργά ή γρήγορα εκείνοι, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν αυτή την συμπεριφορά, που εμπίπτει στα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς θα αντιμετωπιστούν με την μηδενική ανοχή που θα επιδειχθεί εκ μέρους τους.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει κάποιος στην υπηρεσία, ο οποίος θα συνεχίσει να επιδεικνύει τέτοιες συμπεριφορές. Αυτοί οι λίγοι δεν μπορούν να μας εκθέτουν. Δεν έχουν δικαίωμα να εκθέτουν κανένα από εσάς, οι οποίοι υπεύθυνα ασκείτε τα καθήκοντά σας. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να μας διασύρει”, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα