Τα τρακτέρ των σαλέ!

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του επικεφαλής της Αγροτικής Οργάνωσης του ΕυΡωΚο Λάμπρου Αχιλλέως που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος την 4η Ιανουαρίου 2016 αναγκαζόμαστε να μπούμε στο τρυπάκι του μη γόνιμου διαλόγου, της φθοράς και σε μια διαδικασία που θα πρέπει εμείς οι αγρότες, η χαμηλότερη εισοδηματική τάξη του τόπου μας, να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Στην προσπάθεια μας να μην παρασυρθούμε θα είμαστε όσο πιο σύντομοι και περιεκτικοί γίνεται και θα αποφύγουμε να μπούμε σε δημόσιο, άγονο και ανώφελο διάλογο

με ένα κομματικό στέλεχος που όπως διαφαίνεται δεν διστάζει να στηρίζει τις θέσεις μας στο έπακρο πίσω από κλειστές πόρτες αλλά την ώρα της κρίσης να πράττει αναλόγως του πως εξυπηρετούνται μικροκομματικά συμφέροντα και όχι τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των αγροτών. Εντός των ημερών θα δημοσιεύσουμε στον τύπο αρθρογραφία που να αναλύει λεπτομερώς την κατάσταση που ανάγκασε τον Κύπριο παραγωγό να διεκδικήσει τα δίκαια του στο δρόμο.

Λίγο πολύ παρουσιάζεται στο άρθρο ότι οι εκατομμυριούχοι αγρότες, δήθεν το 15% του συνόλου των αγροτών, άφησαν την πολυτελή ζωή τους, κατέβηκαν από τα χειμερινά σαλέ και πήγαν χωρίς κανένα ουσιαστικά λόγο περίπατο διαμαρτυρίας και επίδειξης των ακριβών τους αυτοκινήτων στους πρωτευουσιάνους συμπολίτες τους για να δείξουν ότι τα εκατομμύρια υπάρχουν και στην επαρχία.

Όπως αναφέραμε, δεν προτιθέμεθα να προβούμε σε δημόσιο διάλογο-διαμάχη με αυτόν τον άνθρωπο που στο άρθρο του στοχοποιεί τους αγρότες με μένος που δεν κατευνάστηκε από την ημέρα της διαμαρτυρίας μέχρι σήμερα όντας ταγμένος όπως διαφαίνεται εκ των πραγμάτων να υπηρετεί τα κομματικά του συμφέροντα ακόμα και με κόστος για τα συμφέροντα των αγροτών. Επιφυλασσόμαστε για επόμενη εκτενή αρθρογραφία μας που θα εξηγά την πραγματική κατάσταση στις τάξεις των σιτηροπαραγωγών αλλά και των άλλων κλάδων που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία επειδή τα τρακτέρ δεν τρελάθηκαν να κατέβουν από τα σαλέ και να πάρουν τους δρόμους ενώ μπορούσαν να ζουν μια άνετη ζωή στην ύπαιθρο.

Όντας ταγμένοι να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των γεωργών, διατηρώντας στο ακέραιο τον υπερκομματικό μας χαρακτήρα και πιστοί στην αρχή των ίσων αποστάσεων δεν επιθυμούμε να διακόψουμε τον εποικοδομητικό διάλογο όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν προτιθέμεθα να συζητήσουμε με ανθρώπους που δεν έχουν επίγνωση του τι σημαίνει κυπριακή παραγωγή, του πόσο σημαντική είναι για τον τόπο αλλά και των πραγματικά αντίξοων συνθηκών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά. Δυστυχώς, η αγροτική οργάνωση του Ευρωκο δια μέσου του επικεφαλής της παρασέρνει στο τέλμα την αγροτιά με τον ανοιχτό πόλεμο που εμμέσως πλην σαφώς επιδιώκει με τις κλαδικές οργανώσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι εντός των τάξεων του εν λόγω κόμματος υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που είναι κατάλληλα καταρτισμένοι και θα μπορούσαν να προσφέρουν στο μέτρο των δυνατοτήτων του κόμματος στην διάσωση της γεωργίας στον τόπο μας αλλά και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των γεωργών.

Πιο κάτω παραθέτω επιστολή που εστάλη στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί ο ευνοούμενος εκατομμυριούχος γραφών με τα αδέρφια του από πιστωτικό ίδρυμα ενώ απολάμβανε τις διακοπές του στο χειμερινό σαλέ που διατηρούν οι σιτηροπαραγωγοί στις Ελβετικές Άλπεις. Σημειώνουμε ότι η γεωργική εταιρία που διατηρούμε είναι από τις πλέον εύρωστες και καλλιεργεί εκτάσεις πολύ πιο μεγάλες από τον μέσο συνάδελφο σιτηροπαραγωγό. Αυτό δεν γίνεται για να κλέψουμε τις εντυπώσεις εφόσον γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα αλλά για να αποδείξουμε ότι η κατηγοριοποίηση μερίδας των αγροτών σε εκατομμυριούχους και μη είναι εντελώς άτοπη.

Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να σπαταλήσουμε χρόνο και φαιά ουσία ξανά για επανατοποθέτηση σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις εφόσον τις θεωρούμε ανούσιες, αναληθείς και υβριστικές, και συνεπώς ζημιογόνες για τον σκοπό τον οποίο η Παγκύπρια Οργάνωση Σιτηροπαραγωγών είναι ταγμένη να υπηρετεί.

«Λόγοι μεν ρήτορος, έργα δε αλέκτορος».

Κυριάκος Καϊλάς

Πρόεδρος

Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα