Πρόεδρος: Τεκμηριωμένες οι προτάσεις της Ελλάδας

Τεκμηριωμένες και με σημαντική βελτίωση είναι οι προτάσεις της Ελλάδας είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στο θέμα της Ελλάδας

ο ίδιος έχει έντονη ανάμιξη απάντησε "ναι, (και) θέλω να ελπίζω ότι μετά τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης οι οποίες φαίνεται να είναι τεκμηριωμένες αλλά και με σημαντική βελτίωση των όσων είχαν προηγηθεί, υπάρχει μια στέρεα βάση για επίτευξη συμφωνίας".

O Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποιήθηση ότι στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και της κατανόησης της ανθρωπιστικής λύσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, θα εξευρεθεί λύση.

Σήμερα, είπε, είναι πιο αισιόδοξος από ό,τι ήταν τις προηγούμενες μέρες.

Ερωτηθείς για το χρέος της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «βασική προϋπόθεση – το έχω πει και έχω στηρίξει την Ελλάδα με όλους τους τόνους -είναι και, εάν θα υπάρξει βιώσιμη λύση της οικονομικής κρίσης, η αντιμετώπιση της μη βιωσιμότητας του χρέους. Και, συνεπώς, δεν είναι κατ’ ανάγκη (να υπάρξει) το κούρεμα.

Αυτό είχα τονίσει κατ’ επανάληψη και σε προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβουλίου και κατά το πρόσφατο Euro Summit, ότι μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης, χαμηλότερα επιτόκια ή και ενδεχόμενα μια περίοδος μηδενικής επιβάρυνσης με επιτόκια, έτσι ώστε να μπορεί η Ελλάδα, μέσα από μια περίοδο χρόνου, να πετύχει την ανάπτυξη, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στο χρέος».

Keywords
Τυχαία Θέματα