Εντυπωσιασμένος από την αισιοδοξία Έϊντε ο Περδίκης

Εντύπωση κάνει στο Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών η αισιοδοξία του Έσπεν Μπαρθ Έιντε για επίλυση του Κυπριακού και η αναφορά του ότι και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η λύση θα είναι στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης και πρόσθεσε ότι επειδή ο κ. Έιντε αποφεύγει να συναντήσει το Κίνημα Οικολόγων, θα αναμένουν την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ο οποίος έχει την ευθύνη να εξηγήσει στα πολιτικά κόμματα τί ακριβώς γίνεται στις διαπραγματεύσεις».

Σε

σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Περδίκης είπε ότι για κάποιο περίεργο λόγο ο κ. Έιντε αποφεύγει να ενημερώσει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ότι κάνει κύκλους επαφών με άλλα κόμματα. Υπάρχει κάτι που τον φοβίζει; Μπορώ να διαβεβαιώσω τον κ. Έιντε ότι δεν δαγκάνουμε κανένα. Αντέξαμε και χειρότερους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Είμαστε στην διάθεση του για κάθε ενημέρωση και για να μας διευκρινίσει σημαντικά ζητήματα από τα θέματα που παρουσιάζει. Εμείς δεν έχουμε καταλάβει πού βρίσκεται αυτή η αισιοδοξία του, από που την αντλεί ο κ. Έιντε. Επίσης, χρειάζεται μία διευκρίνιση τί εννοεί ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η λύση του Κυπριακού θα είναι το μέρος του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Υιοθετεί τη θέση των Τούρκων ότι η λύση του Κυπριακού θα καταστεί πρωτογενές δίκαιο, άρα και μέρος του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου; Αν είναι αυτό που εννοεί, είναι κάτι το εξαιρετικά επικίνδυνο και οφείλει να μας το διευκρινίσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι υπό τις συνθήκες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την Τρίτη, την σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, και θα περιμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει την δική του ερμηνεία και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις συζητήσεις των διαπραγματευτών, και του ιδίου με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αλλά και τις ενέργειες και τις απόψεις του κ. Έιντε, αφού ο ίδιος δεν τους κάνει την τιμή να τους πληροφορήσει για τις απόψεις του και για τις σκέψεις του για το Κυπριακό.

«Δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε σε άγνοια, δεν έχουμε ενημέρωση ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε και από τον κ. Έιντε. Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε, όπως δικαιούμαστε και εμείς , τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες για το Κυπριακό», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα