Πρίγκιπας Σαουδικής: Ντροπή για την Αμερική ο Τραμπ

Ο σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος και μέλος της βασιλικής οικογένειας πρίγκιπας αλ-Ουαλίντ μπεν Ταλάλ δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια "ντροπή" για "όλη την Αμερική" και πως θα πρέπει να αποσυρθεί από την εκστρατεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο πρίγκιπας Ουαλίντ, ο οποίος διευθύνει τον όμιλο Kingdom Holding Co, τα συμφέροντα του οποίου φθάνουν μέχρι τον αμερικανικό τραπεζικό γίγαντα Citigroup, αντέδρασε με τον τρόπο αυτό

στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος πρότεινε να απαγορευθεί στους μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ.

"@realDonaldTrump είστε ντροπή όχι μόνο για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αλλά για όλη την Αμερική", έγραψε αργά χθες το βράδυ ο πρίγκιπας αλ-Ουαλίντ στον λογαριασμό του στο Twitter, @Alwaleed_Talal.

"Αποσυρθείτε από την κούρσα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δεν θα την κερδίσετε ποτέ", πρόσθεσε ο πρίγκιπας, ο οποίος είναι ανεψιός του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.

Μέσα σε λίγες ώρες, ήρθε η απάντηση του Τραμπ, επίσης στο Twitter.

"Ο ανόητος πρίγκιπας @Alwaleed_Talal θέλει να ελέγχει τους αμερικανούς πολιτικούς μας με τα χρήματα του μπαμπά", έγραψε. "Δεν θα μπορεί όταν εκλεγώ".

.@realDonaldTrump You are a disgrace not only to the GOP but to all America. Withdraw from the U.S presidential race as you will never win.

— الوليد بن طلال (@Alwaleed_Talal) December 11, 2015

Μια ανακοίνωση που εστάλη σήμερα το πρωί από το γραφείο του πρίγκιπα αλ-Ουαλίντ διευκρίνιζει ότι το μήνυμα στο Twitter ήταν μια απάντηση στην "αντιισλαμική δήλωση" του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εταιρεία Kingdom Holding Co του σαουδάραβα πρίγκιπα έχει συμφέροντα σε δραστηριότητες τόσο διαφορετικές όσο το πάρκο ψυχαγωγίας Euro Disney, η ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons, ο τραπεζικός όμιλος Citigroup και η εταιρεία μέσων ενημέρωσης News Corporation. Ο σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος έγινε εξάλλου ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter. Τον Ιούλιο ανακοίνωσε πως τα επόμενα χρόνια θα δωρίσει 32 δισεκ. δολάρια σε φιλανθρωπίες μέσω του ιδρύματος Alwaleed Philantrhropies.

Keywords
Τυχαία Θέματα