Πυρ και μανία οι συντεχνίες της Cyta για τη διαρροή

Tην έντονη αντίδραση των συντεχνιών της Cyta προκάλεσε η διαρροή λεπτομερειών του νομοσχεδίου για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του οργανισμού σε ΜΜΕ πριν έχουν την ευκαιρία να το μελετήσουν.

Όπως αναφέρουν το νομοσχέδιο τους εστάλη αργά χθες το απόγευμα από το Υπουργείο Οικονομικών, όμως είχε προηγηθεί η διαρροή των πληροφοριών για το περιεχόμενο του.

«Οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν αν οι πρόνοιες είναι δίκαιες είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, και όχι

ο οποιοσδήποτε ανέλαβε να δώσει πληροφορίες στα ΜΜΕ για το περιεχόμενο του, ο οποίος φαίνεται ότι καίγεται να ξεπουλήσει τη Cyta», ανέφερε στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ Αλέκος Τρυφωνίδης, ο οποίος έκανε λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια.

Μιλώντας εξάλλου στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, «Έχουμε θέμα», ανέφερε ότι η ουσία του νομοσχεδίου «εξακολουθεί να είναι μια από τα ίδια, με νομικά κενά, αντιφάσεις και πως στο τέλος της ημέρας δεν κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα».

Επιπλέον είπε ότι η ουσία είναι η ιδιωτικοποίηση. Το νομοσχέδιο, είπε, είναι ήδη στη βουλή από τον Σεπτέμβριο και στις 14 Ιανουαρίου πάει για ψήφιση.

«Θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε αυτό το εθνικό έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Τέλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να πράξει όπως έπραξε στην περίπτωση της ΑΗΚ ώστε να απαλειφθεί το προαπαιτούμενο για την ιδιωτικοποίηση της Cyta και να αφήσουν κατά την άποψη του στην άκρη την κοροϊδία του κυπριακού λαού.

Πάντως σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι οι αποκρατικοποιήσεις παραμένουν κύριος στόχος πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα