Πρεμιέρα για Τρ. Κύπρου στο Χρηματιστήριο Λονδίνου

Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου LSE κάνει σήμερα η Τράπεζα Κύπρου.

Παρόντες στην τελετή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας θα είναι ο Πρόεδρός της Γιόζεφ Άκερμαν,

και ο Διευθύνων Σύμβουλός της Τζον Χούρικαν.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας θα γίνει με τιμή αναφοράς €3,22.

Όπως σχετικά ανακοινώθηκε, ο συνολικός αριθμός συνήθων μετοχών της BOCH, ονομαστικής αξίας €0,10 ανά μετοχή, ανέρχεται σε 446.199.933 και έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τη βάση ενοποίησης.

Όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό δελτίο, κάθε 20 παλιές μετοχές έχουν μετατραπεί σε μια καινούργια και η διαπραγμάτευση και στα δύο χρηματιστήρια θα γίνεται σε ευρώ. Tο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου ανερχόταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 σε 8.922.944.533 μετοχές ονομαστικής αξίας €0,10 η κάθε μία.

Στο μεταξύ, από το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου αποχωρεί ο αντιπρόεδρος Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος αναλαμβάνει το Υπουργείο Εμπορίου στην Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Ο διορισμός Ross δεν επηρεάζει συμμετοχή στην Τράπεζα Κύπρου, δηλώνει ο όμιλος WL Ross &Co. LLC

Η συμμετοχή του ομίλου WL Ross &Co. LLC στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου δεν θα επηρεαστεί από τον διορισμό του κ. Ross ως υπουργός εμπορίου της κυβέρνησης Ντόναλτ Τράμπ, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο Όμιλος.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τη συμμετοχή του ομίλου WL Ross &Co. LLC στο συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, ο Όμιλος αναφέρει στην ανακοίνωση ότι θα εξακολουθήσει να συμμετέχει ενεργά στην Τράπεζα Κύπρου και βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Τράπεζα για την αντικατάσταση του κ. Ρος στο ΔΣ.

Τέλος, ο όμιλος WL Ross &Co. LLC δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει πετύχει η διευθυντική ομάδα της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με τη στρατηγική που εφαρμόζει και προσβλέπει στη συνέχιση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα