Πρ.ΔΗΚΟ: Ευθύνη ΠτΔ ο νόμος για εξόφληση χρέων με δόσεις

Την ικανοποίησή του για τη ψήφιση του νόμου σε σχέση με την εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο με δόσεις για να αποφυλακιστούν οι πολίτες, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

"Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί η πρωτοβουλία και η επιμονή του Δημοκρατικού Κόμματος να εισηγηθεί την εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο με δόσεις, οδήγησε στη ψήφιση του σχετικού Νόμου από τη Βουλή. Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίηση μας γιατί η χθεσινή

κριτική μας για την αχρείαστη αναπομπή του Νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανάγκασε την κυβέρνηση να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα την αναστολή των σχετικών ποινικών διώξεων".

Αυτό από μόνο του, επισημαίνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αποδεικνύει την ορθότητα της κριτικής μας.

Σημειώνει όμως ότι η εισήγηση της κυβέρνησης προς τον Γενικό Εισαγγελέα δεν λύνει το πρόβλημα.

"Ήδη υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας στη φυλακή που δεν μπορούν να αποφυλακιστούν, καθώς δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δόσεις, όπως προνοεί ο Νόμος που αρνήθηκε να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

Ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί ότι αν κάποιος συμπολίτης μας χρωστά €10.000 στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η διαφορά μεταξύ των 40 δόσεων της Κυβέρνησης και των 60 δόσεων που θέλει η Βουλή, είναι €80 το μήνα…"Για €80 το μήνα αφήνουν αυτόν τον άνθρωπο φυλακή. Πόσα κοστίζει άραγε να κρατάμε έναν άνθρωπο στη φυλακή για την ίδια περίοδο; Σίγουρα είναι το δεκαπλάσιο από €80".

Εκκρεμούν παρόμοιες υποθέσεις για ΦΠΑ και πρόταση Νόμου του ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημειώνει επίσης πως εκκρεμούν παρόμοιες υποθέσεις για τον ΦΠΑ για τις οποίες δεν γίνεται πουθενά λόγος και για τις οποίες εκκρεμεί κι άλλη Πρόταση Νόμου του Δημοκρατικού Κόμματος.

"Εμείς θεωρούμε πως ο Νόμος έπρεπε να είχε υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να είχε εφαρμοστεί για να αποφυλακιστεί κόσμος.

"Τα όποια προβλήματα για τις δόσεις μπορούσαμε να τα λύσουμε στη συνέχεια με σχετικές τροπολογίες. Αυτή δεν είναι η στιγμή για να στέλνουμε τον κόσμο φυλακή για χρέη, αλλά η στιγμή για να τους βγάλουμε από τη φυλακή για να μπορέσουν να δουλέψουν και να αποπληρώσουν τα χρέη τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα