H ανατροπή που δεν έκανε η Ρεάλ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χτίσει ένα μεγάλο μέρος του θρύλου της από μυθικές ανατροπές. Κατορθώματα που έδειχναν αδύνατα οι Μαδριλένοι τα κατέστησαν δυνατά. Το πιο πρόσφατο, η νίκη επί της Βόλφσμπουργκ που επέτρεψε στην Ρεάλ να ακυρώσει την ήττα (2-0) στην Γερμανία. Όμως υπάρχει ένα κομμάτι που λείπει από το παζλ των ανατροπών. Ποτέ δεν έχει κερδίσει έναν τίτλο πρωταθλήματος, παίζοντας την τελευταία ημέρα, χωρίς να είναι επικεφαλής. Αυτό το σκαλοπάτι δεν έχει καταφέρει να το ανέβει. Έντεκα φορές σε όλη

την ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με αυτή την σεζόν, που παίζει χωρίς να εξαρτώνται τα πράγματα από εκείνη. Σε καμμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν μπόρεσε να πάρει τον τίτλο. Η πρώτη της αποτυχία ήταν την σεζόν 1933-34, όταν την τελευταία αγωνιστική, παρουσιάστηκε ένα πόντο πίσω από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που δεν απέτυχε νικώντας 3-1 την Ρασίνγκ, ενώ η Ρεάλ περιορίστηκε σε ισοπαλία (2-2) με την Εσπανιόλ. Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν στο 2009-10, με τον Πελεγκρίνι στον πάγκο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε ένα πόντο πίσω από την Μπάρτσα, αλλά την τελευταία μέρα δεν έγινε κανένα θαύμα. Η Μπάρτσα κέρδισε (4-0) την Βαγιαδολίδ, ενώ η Ρεάλ δεν μπόρεσε να κερδίσει (1-1) τη Μάλαγα.

Το Σάββατο θα έχει μια νέα ευκαιρία να αλλάξει την ιστορία. Το πρόβλημα για την Ρεάλ Μαδρίτης είναι πως η αντίθετη περίπτωση έχει συμβεί, όχι μία αλλά δέκα φορές . Εφτασε σαν πρωτοπόρος την τελευταία αγωνιστική δέκα φορές και έχασε τον τίτλο τις τέσσερις. Ένα επιπλέον κίνητρο για να τερματιστεί αυτή η κατάρα στο πρωτάθλημα. Η Ρεάλ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά πρωταθλήματα, με τον Μουρίνιο στον πάγκο της, την σεζόν 2011-12 . Αν τα καταφέρει στον τελικό του Μιλάνου, θα έχει κερδίσει σε αυτό το διάστημα, περισσότερα Champions League (2) από τίτλους στην La Liga.

Keywords
Τυχαία Θέματα