Μπουλούτας-Φόρος: Δεν περιφρονούμε το δικαστήριο

Δεν περιφρονούμε το δικαστήριο, αλλά διαφυλάσσουμε τα δικαιώματα μας, διαμηνύουν μέσω των δικηγόρων τους οι καταζητούμενοι Μπουλούτας και Φόρος, πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας και στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, που κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς, καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων, τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας.

Με ανακοίνωσή

τους εξηγούν γιατί παρέστησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σήμερα, εκπροσωπούμενοι από τους δικηγόρους τους, οι οποίοι καλούν το δικαστήριο να δεχθεί την εκπροσώπηση των πελατών τους.

Η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Σοφία χατζηκυριάκου, έδωσε χρόνο ως τις 23 Ιουνίου για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορούμενων Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Έλλη Παπαγαπίου ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι αναζητούνται από τις ελληνικές αρχές, καθώς και ότι οι κυπριακές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και υπέβαλε ότι η μη εμφάνιση των κατηγορούμενων αποτελεί εμπαιγμό για τη δικαστική διαδικασία.

Η ανακοίνωση των κ.κ. Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου

Αποφασίσαμε να παραστούμε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας εκπροσωπούμενοι δια των δικηγόρων μας κ. Α. Χαβιαρά και κ. Νικόλα Θρασυβούλου σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Οι λόγοι για τους οποίους ελάβαμε την ως άνω απόφαση είναι δύο:

α. εκκρεμεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης επί της ιδίας υποθέσεως προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων από την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών, της οποίας αναμένουμε την έκδοση σχετικής Διάταξης και

β. έχει κατατεθεί Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης ICSID κατόπιν προσφυγής της MIG και 18 ακόμη ελλήνων επενδυτών, δια της οποίας ζητείται, μεταξύ άλλων, η αναστολή της διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων και η ανάκληση ή αναστολή των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης, επί της οποίας εκκρεμεί σχετική απόφαση.

Η δήλωση των δικηγόρων που κατατέθηκε στο Επ.Δικαστήριο Λευκωσίας

"Επισυνάπτουμε στην παρούσα την δήλωση των δικηγορών μας που κατετέθη σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Εμφανιζόμαστε και εκπροσωπούμε τους κατηγορούμενους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο.

Οι πελάτες μας είχαν ανακοινώσει ότι θα παρίσταντο αυτοπροσώπως σήμερα αλλά τελικά θεώρησαν αναγκαίο να μην παραστούν παρακαλούν δε αυτό να μην θεωρηθεί σαν περιφρόνηση του δικαστηρίου αλλά σαν μια αναγκαία ενέργεια διαφύλαξης άλλων διαδικασιών και των δικαιωμάτων τους.

Συγκεκριμένα έχει κατατεθεί Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης ICSID με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την αναστολή αυτής της διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων ,όπως και άλλων, και την ανάκληση ή αναστολή των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης εις βάρος τους και εκκρεμεί η λήψη σχετικής απόφασης από το εν λόγω Δικαστήριο. Πρόσθετα διενεργείται τώρα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για τις ίδιες ακριβώς πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι πελάτες μας στην Κύπρο και αναμένεται η έκδοση της σχετικής Διάταξης και η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία κατά τους πελάτες μας είναι η αρμόδια να κρίνει τις πράξεις τους επί της ιδίας υπόθεσης

Ζητούμε από το Δικαστήριό Σας να επανεξετάσει την προσέγγιση του για την μη αυτοπρόσωπη εμφάνισή των πελατών μας και να αποδεχθεί την εκπροσώπηση τους από εμάς σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να προχωρήσει στην πρόοδο της εκκρεμούσας δίκης ενώπιόν Σας, χωρίς την αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα