Πόσο πόνεσε η τσέπη του Παναθηναϊκού...

Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη δεν είναι καταστροφικός μονάχα στο πρεστίζ του Παναθηναϊκού, αλλά και στα ταμεία του...

Διαβάστε για τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την Καμπάλα...

Οι «πράσινοι» αποχαιρετούν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος από την προκριματική τους φάση, αφού, μετά την αποτυχία να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Μπριζ στον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε το μέγα κάζο και ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από την Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν στα πλέι-οφ

του Γιουρόπα Λιγκ.

Ό,τι χρήματα περίμεναν στο «τριφύλλι» από τη συμμετοχή στην Ευρώπη... δεν θα έρθουν ποτέ.

Συνολικά θα έμπαιναν στα ταμεία του συλλόγου περί τα 3,4 εκατ.ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού, πέρα από το 1 εκατομμύριο του Market pool, το οποίο πλέον πηγαίνει σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, η είσοδος στους ομίλους θα έφερνε επιπλέον 2,4 εκατ.ευρώ.

Αν σκεφτούμε και τη ζημιά από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου το Market Pool των 12 εκατ.ευρώ πήγε όλο ξανά στον Ολυμπιακό, η ζημιά φαντάζει ακόμα μεγαλύτερη για τον Παναθηναϊκό.

Απλά για την... αναφορά, γράφουμε πως κάθε νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ αποφέρει 360.000 ευρώ στην ομάδα, ενώ κάθε ισοπαλία 120.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός, την ίδια στιγμή, γέμισε με 25 εκατ.ευρώ τα ταμεία του από το Market Pool και το μπόνους εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ...

Τα ποσά, προκαλούν πόνο στο «τριφύλλι», που ακολουθεί τεράστια κατηφόρα και στο Ranking της UEFA, όπου με τους 14.340 βαθμούς, βρίσκεται μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης στην 113η θέση!

Keywords
Τυχαία Θέματα