Πορεία Καρπασιτών στη Λάρνακα

Η 14η Αυγούστου 1974 , παραμονή της γιορτής της Μεγαλόχαρης, πάντα θα φέρνει στο μυαλό μας τη δεύτερη φάση της παράνομης τουρκικής εισβολής. Το Τουρκικό έγκλημα ενάντια στη χώρα μας ολοκληρώθηκε με τη κατάληψη της Μεσαορίας , της Αμμοχώστου αλλά και της Καρπασίας.

Η αποκοπή της Χερσονήσου της Καρπασίας βρίσκει δεκατέσσερις σχεδόν χιλιάδες Καρπασίτες στα σπίτια τους να ζουν κάτω από τη μπότα του κατακτητή. Με βιασμούς, δολοφονίες, και με το να παίρνουν άνδρες από τα σπίτια τους και να τους εξαφανίζουν και να είναι μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, αναγκάζουν τον κόσμο της Καρπασίας να πάρει και αυτός

τον δρόμο της προσφυγιάς.

Ο Σύνδεσμος Φίλοι της Καρπασίας, μαζί με άλλα οργανωμένα σύνολα, υλοποίησε το Σαββάτο 13 Αυγούστου 2016, Αντικατοχική Πορεία στην Λάρνακα. Η Πορεία ξεκίνησε από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού Λάρνακας στις 7:45 μ.μ και πέρασε από την Λεωφόρο Μακαρίου, την Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) και τερμάτισε στο Μεσαιωνικό Κάστρο.

Η Καρπασία είναι ιστορικά δεμένη με την Αρμενική Γενοκτονία για αυτό και έγινε στάση στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας όπου και τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στην μνήμη των θυμάτων. Το Αρμενικό Σύνταγμα για την απελευθέρωση της Κιλικίας, στρατοπέδευε και εκπαιδευόταν στην Μοναργά της Καρπασίας, αλλά και πολλά θύματα πνιγμού Αρμενίων που τα πτώματα τους ξεβράστηκαν στις ακτές ετάφησαν σε χωριά της Χερσονήσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα