Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία

Τουλάχιστον 11 τραυματίες καθώς μεγάλη πυρκαγιά έπληξε γερμανικό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Τεράστια φωτιά ξέσπασε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην κεντρική Γερμανία, με 11 τουλάχιστον άτομα τραυματίες, 7 πυροσβέστες και 4 πρόσφυγες, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Είκοσι τουλάχιστον σπίτια-κοντέινερς καίγονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Τεράστιο σύννεφο καπνού σκεπάζει την περιοχή. Το κέντρο φιλοξενίας βρίσκεται στο γερμανικό κρατίδιο Hessen σε μια περιοχή όπου υπάρχει ένα μικρό διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Kassel.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις

13:15 τοπική ώρα σε ένα από τα σπίτια-κοντέινερ, στο οποία έμεναν άνδρες από τη Σομαλία και την Ερυθραία, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Γύρω στις 15:30 τοπική ώρα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη.

Περίπου 120 από τους 800 αιτητές πολιτικού ασύλου που διαμένουν στο Κέντρο, ζουν σε κτίρια τα οποία έχουν επηρεαστεί από τη φωτιά.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες υποφέρουν από προβλήματα που έχουν προκληθεί από τους καπνούς και την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από τη φωτιά στην περιοχή.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο σε Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία, καθώς στις 7 Ιουνίου 2016 αλλά και τον Απρίλη 2015 είχαν παρατηρηθεί παρόμοια περιστατικά σε Ντίσελντορφ και Αμβούργο αντίστοιχα.

Από την αρχή του έτους τα περιστατικά που διαπράχθηκαν έναντι προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας στη Γερμανία είναι εκατοντάδες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα περιστατικά αυτά είναι καθοδηγούμενα από ακροδεξιά στοιχεία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας.

Η αστυνομία διερευνά ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς

Πηγή RT, Bild

Keywords
Τυχαία Θέματα