ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΝΤΟΣ ΓεΣΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ &ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, εδώ και 37 χρόνια, έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την ουσιαστική προσφορά στον ασθενή, αξιοποιώντας τα πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ έχει επενδύσει σημαντικά σε εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι σε θέση να εγγυηθεί ένα υγιές

και ασφαλές περιβάλλον, καθώς και την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, προϋποθέσεις για την λήψη ορθής θεραπείας, μεγιστοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες ίασης.

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ είναι το μοναδικό νοσηλευτήριο στη Λεμεσό που διαθέτει το Μαγνητικό Τομογράφο της Signa, 3 Tesla, ο οποίος είναι σε θέση να διασφαλίσει την υψηλή ευκρίνεια και κατά συνέπεια έγκυρη διάγνωση, ενώ παράλληλα προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης στον ασθενή, με ευέλικτο σχεδιασμό πηνίων και νέες εφαρμογές, σχεδιασμένες ειδικά για τη μείωση του χρόνου σάρωσης και του θορύβου στο ελάχιστο δυνατό. Έτσι, εξαλείφεται το αίσθημα δυσφορίας, γεγονός που καθιστά το σύστημα κατάλληλο ακόμη και για ασθενείς με κλειστοφοβία.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο και καινοτόμο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης κατάλληλο όχι μόνο για έλεγχο ενηλίκων, αλλά και παιδιών όλων των ηλικιών.

Ενδεικτικά μόνο, κάποιες από τις πλέον διαδεδομένες εφαρμογές του είναι:

Ολόσωμη Μαγνητική Τομογραφία (Body MRI)Μαγνητική τομογραφία αιμάτωσης εγκεφάλουΜαγνητική φασματοσκοπία εγκεφάλου (MR Spectroscopy)Λειτουργική Μαγνητική Τομογραφία Εγκεφάλου  (FMRI)Μαγνητική Τομογραφία καρδιάςΠαιδική Μαγνητική Τομογραφία με ΑναισθησίαΜαγνητική Δεσμιδογραφία Εγκεφάλου &Σπονδυλικής ΣτήληςΠολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία του προστάτη  (mpΜRI)Μαγνητική Αγγειογραφία Εγκεφάλου και ΣώματοςΜαγνητική Χολαγγειοπαγκρεατογραφία (MRCP)Μαγνητική ΟυρογραφίαΜαγνητική Τομογραφία μέτρησης εναπόθεσης Σιδήρου (Fe) στο ηπατικό παρέγχυμα και το μυοκάρδιο (αναγκαία εξέταση για ασθενείς με θαλασσαιμία)Μαγνητική Εντερογραφία,Μαγνητική ΜαστογραφίαΜαγνητική Εντερόκλυση Μαγνητική Τομογραφία Ορθού

ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

Το τμήμα είναι εξοπλισμένο με τον τελευταίας τεχνολογίας Αξονικό Τομογράφο GE RevolutionTM CT 128 Slices EVO 2021, ο οποίος προσφέρει μία καλύτερη και πιο άνετη εμπειρία σάρωσης, συμπεριλαμβανομένων υπέρβαρων και παίδων, παρέχοντας αρτιότερη ποιότητα εικόνας καθώς και τη δυνατότητα υλοποίησης εξειδικευμένων εξετάσεων σε μερικά δευτερόλεπτα και με χαμηλή ακτινοβολία.

Ενδεικτικά, οι ασθενείς μπορούν να πραγματοποιήσουν μία σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων, εκτός αυτών που θεωρούνται ρουτίνας, όπως είναι: η

Αξονική Στεφανιογραφία,Αξονική Αγγειογραφία αορτής, πνευμονικών αρτηριών, περιφερικών αγγείων και ενδοκρανιακών αγγείωνΑξονική Τομογραφία Σώματος (τραχήλου, θώρακος, άνω κοιλίας, πυέλου)Αξονική Τομογραφία ΜυοσκελετικούΑξονική Τομογραφία Νευρικού ΣυστήματοςΑξονική Εντερόκλυση,Αξονική ΟυρογραφίαΠοσοτική Αξιολόγηση Οστών ΓνάθουΕικονική ΒρογχοσκόπησηΒιοψίες και παροχετεύσεις κατευθυνόμενες από Αξονικό ΤομογράφοΚαυτηριασμό Ογκων με Ραδιοσυχνότητες.Αξονική εγκεφάλου για βρέφη και νεογνά υπό αναισθησία

ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ

Το εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το σύνολο των απεικονιστικών εξετάσεων και επεμβατικών πράξεων που σχετίζονται με την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων του μαστού.

Διαθέτοντας τον πλέον υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο τελευταίας τεχνολογίας, που αποτελεί τον πιο πρωτοποριακό τρόπο ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού με τρισδιάστατη (3D) τομοσύνθεση, Selenia Dimensions System® της Αμερικανικής εταιρείας Hologic , το τμήμα Μαστού της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ είναι σε θέση να εγγυηθεί την εγκυρότητα της διάγνωσης.

Ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός, προσφέρει τη δυνατότητα εκτέλεσης όλου του φάσματος των βιοψιών σε ψηλαφητές και μη ψηλαφητές αλλοιώσεις μαστού όπως: Παρακέντηση με λεπτή βελόνα (FNA) υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη για κυτταρολογική εξέταση, Βιοψία τύπου (Core Biopsy) υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη για ιστολογική εξέταση και Στερεοτακτική Βιοψία. Η λήψη δειγμάτων διενεργείται αναίμακτα και χωρίς πόνο, διασφαλίζοντας ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα,  δεδομένου του ελάχιστου μεγέθους τομής.

Για τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση του ασθενούς, η ασθενής που επισκέπτεται το τμήμα μαστού έχει τη δυνατότητα να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις (απεικονιστικός έλεγχος και βιοψία) στην ίδια επίσκεψη.

Επιπλέον, το τμήμα διαθέτει υπέρηχο υψηλής ευκρίνειας Logic 9 GE για τις εξετάσεις του μαστού. Ο υπέρηχος έχει την δυνατότητα της διερεύνησης διαφόρων ευρημάτων, με σκοπό την άμεση και έγκυρη διάγνωση.

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Στο τμήμα εκτελούνται ενδεικτικά οι ακόλουθες εξετάσεις:

Απλές ακτινογραφίες, όπως θώρακος, κοιλίας, σκελετικήΑκτινοσκοπικές εξετάσεις, π.χ. βαριούχος υποκλισμός, βαριούχο γεύμα, σαλπιγγογραφία, πυελογραφία.Υπερηχοτομογραφία με την τεχνική Shearwave elastography και με δυνατότητα εξετάσεων όπως μαστού, άνω και κάτω κοιλίας, περιφερικών αγγείων και μαλακών μορίων.Πανοραμική και κεφαλομετρική ακτινογραφίαΜέτρηση οστικής πυκνότητας.

ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Διαθέτοντας τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, άριστα εκπαιδευμένους χημικούς και βιολόγους και συστήματα πληροφορικής που επιτρέπουν τη συνεχή παρακολούθηση και διαχείριση της εκτέλεσης των εξετάσεων, το κλινικό εργαστήριο της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, παρέχει τις υπηρεσίες του σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς όλο το 24ωρο διασφαλίζοντας την αμεσότητα και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Είναι το μοναδικό Κλινικό Εργαστήριο στην Κύπρο, το οποίο διαθέτει διαπίστευση ISO15189 και πιστοποίηση ΙSO 9001.

Στο Κλινικό Εργαστήριο της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:

ΑιματολογικέςΒιοχημικέςΑνοσολογικέςΟρμονικέςΜικροβιολογικέςΜοριακές
Keywords
Τυχαία Θέματα