Πολίτες κλήθηκαν για αιμοδοσία και δεν υπήρχε γιατρός

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί (Δευτέρας) στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με την οργάνωση του ιδρύματος να αντιμετωπίζει -έστω και περιστασιακά- προβλήματα.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα Χρήστο Κάττο, μηχανικό αυτοκινήτων και Πρόεδρο του Συνδέσμου Μηχανικών, ο ίδιος μαζί με άλλα πέντε άτομα έλαβαν κλήση από το νοσοκομείο προκειμένου να σπεύσουν να δώσουν αίμα για ένα επείγον περιστατικό.

Όπως αναφέρει στο SigmaLive, ο ίδιος μέσω του Συνδέσμου, διοργανώνει αιμοδοσία εδώ και 15 χρόνια κι έτσι πολλές

φορές καλείται από το νοσηλευτήριο να δώσει αίμα για κάποιον που έχει ανάγκη.

Εν προκειμένω, ο κ. Κάττος έσπευσε στο νοσοκομείο περί τις 12:15, αλλά παρά τις απέλπιδες προσπάθειες που κατέβαλε για μπορέσει να δώσει αίμα, δεν υπήρχε γιατρός για να μετρήσει την πίεση, τόσο σε εκείνον όσο και στους υπόλοιπους εθελοντές που προσέτρεξαν να βοηθήσουν. Έτσι, κατά τις 12:55 αποχώρησε από το νοσοκομείο.

«Αφήσαμε τις δουλειές μας, κλείσαμε τα μαγαζιά μας και τρέξαμε να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπο που είχε ανάγκη για αίμα και αντ’ αυτού δεν υπήρχε καν γιατρός να μας μετρήσει την πίεση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας κάλεσαν, αν δεν υπήρχε γιατρός. Προσωπικά, πήγα στη διευθύντρια του Νοσοκομείου, Εμμέλεια Βουνού, η οποία μου απολογήθηκε, λέγοντάς μου ότι είχα δίκιο», αναφέρει ο κ. Κάττος.

Μιλώντας στο SigmaLive η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού Δρ. Εμμέλεια Βουνού, παραδέχτηκε το συμβάν, αποδίδοντάς το σε κακό συντονισμό του προσωπικού.

«Πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, για το οποίο συζήτησα με τον εθελοντή αιμοδότη και συμφωνήσαμε να εκφράσει το παράπονό του αν επιθυμεί και δημοσίως. Επιπλέον, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις στο προσωπικό αναφορικά με το θέμα και αποδόθηκαν ευθύνες. Ωστόσο, αν και δεν σχετίζεται με το γεγονός, υπάρχει μια μικρή έλλειψη όσον αφορά στους γιατρούς της τράπεζας αίματος, έχει γίνει αίτηση για πλήρωση του κενού και αναμένουμε», κατέληξε.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα