Tα εργοστάσια του φόβου

Ο ευρωβουλευτής και σημαίνον στέλεχος του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου, διερωτάται σε τίτλο άρθρου του στο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ και στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ, αν «Υπάρχουν εργοστάσια που παράγουν φόβο».

Και απαντά ο ίδιος στο ερώτημα, λέγοντας ότι «ουσιαστικά στην Κύπρο υπάρχει ένα εργοστάσιο που παράγει φόβο, τον βάζει σε κουτιά και τον στέλλει κατ’ ευθείαν στα σπίτια των πολιτών. Κατά την άποψή του αυτό

το εργοστάσιο το λειτουργούν οι πολέμιοι της λύσης, κάθε φορά που μυρίζονται «πιθανότητα λύσης και αρχίζουν μια απίστευτη μάχη υπόσκαψης».

Ο ίδιος όμως ο κ. Χατζηγεωργίου γίνεται μια μεγάλη μηχανή του εργοστασίου παραγωγής φόβου με τις απόψεις του, τις οποίες θεωρεί δόγμα. Ισχυρίζεται ότι υπάρχουν «σφοδροί πολέμιοι της λύσης». ‘Ετσι ο καθένας παίρνει μια δόση φόβου, αφού ηγετικοί παράγοντες της πολιτικής ζωής, μπορεί να τον χαρακτηρίσουν πολέμιο της λύσης, επειδή έχει και εκφράζει διαφορετικές απόψεις από όσους επείγονται για τη λύση που επέρχεται και που την βλέπουμε ήδη μέσα από τις δηλώσεις του ΠτΔ, και της ηγετοκρατίας των κομμάτων, που θεωρούν ότι η Τουρκία θέλει λύση και την εμποδίζουμε.

Η άποψη ότι υπάρχουν άτομα που είναι πολέμιοι της λύσης είναι μια καθαρά φασιστική άποψη. Στην ουσία θέλει να πει, ότι όσοι διαφωνούν με τη λύση, που αποδέχεται ο ΠτΔ και οι άλλοι γνωστοί εραστές του σχεδίου Ανάν, υποσκάπτουν μια σωστή λύση, επειδή προτιμούν την κατοχή, τη διχοτόμηση και την τουρκοποίηση της Κύπρου.

Όμως θα συμφωνήσω με τον κ. Χατζηγεωργίου ότι υπάρχει ένα εργοστάσιο φόβου, που μας στέλλει καθημερινά μια γερή δόση τρόμου στο σπίτι μας. Ονομάζεται καλό κλίμα και επερχόμενη λύση. Και μέσα σε αυτό το εργοστάσιο παράγεται φανερά ο φόβος για διάλυση της Κ.Δ. για «επανένωση» με ένα νέο συνεταιρικό κράτος, για σταδιακή αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων (δηλαδή μόνιμη παραμονή), για αδιέξοδα που θα λύονται με κλήρωση, για μια χώρα με δυο κωδικούς διεθνών κλήσεων και ίσως με διαφορετική ώρα και άλλα πολλά. Αναφέρω μόνο αυτά τα λίγα, που παράγουν και προξενούν φόβο για μας, αλλά κυρίως για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Νοιώθουμε τρόμο στην ιδέα, ότι η Τουρκία θα διαφεντεύει ολόκληρη την Κύπρο.

Δεν αναφέρομαι στο φόβο για περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των τριών ελευθεριών, γιατί προσωπικά είμαι τόσο τρομοκρατημένος από το φόβο που μου προκαλούν οι ηγέτες που διαχειρίζονται το Κυπριακό, που είμαι έτοιμος να αποδεχτώ περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου, κλοπή περιουσιακών μου στοιχείων στα κατεχόμενα και άλλων «ασήμαντων», φτάνει να διασφαλιστεί μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, που να εξασφαλίζει την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο και τη συνέχιση της Κ.Δ. με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, στοιχεία που ήδη απεμπόλισε ο ΠτΔ. Και για να κλείσω τον άρθρο μου, δηλώνω ότι θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις, που είναι μόνο ο λόγος και η πέννα μου, μια λύση που θα αποτελεί εξωραϊσμό του σχεδίου Ανάν, που υποστήριξε ο κ. Χατζηγεωργίου, όχι γιατί είμαι πολέμιος της λύσης, αλλά γιατί νιώθω πως είναι το καθήκον μου απέναντι στους ήρωες της ΕΟΚΑ και σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Κ.Δ. και γιατί είμαι βέβαιος ότι το ΝΑΙ το 2004 θα κατέληγε σε τουρκοποίηση της Κύπρου, όπως υπάρχει ο κίνδυνος με αυτά που ήδη αποδέχτηκε ο ΠτΔ, οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ και «ευλόγησε» ο κ. Μπάιντεν και η κ. Νιούλαντ.

Ποιος άραγε σκορπά μεγαλύτερο φόβο στον κ. Χατζηγεωργίου; Εκείνοι που τάσσονται ενάντια σε μια λύση, που θα καθιστά εκλιπούσα την ΚΔ και θα εγκαθιδρύει ένα νέο συνεταιρικό κράτος με όλα τα μειονεκτήματα που στοιχειοθετούν οι υποχωρήσεις Αναστασιάδη ή οι μεθοδεύσεις Μπάιντεν και Νιούλαν που θέλουν να ικανοποιήσουν τον Ερτογάν, κάνοντας την Κύπρο προτεκτοράτο της Τουρκίας; Και όλα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη και της πρώην αντιιμπεριαλιστικής ηγεσίας του ΑΚΕΛ, που πιστεύουν ότι ο Ερτογάν θέλει λύση που να ικανοποιεί τους Ελληνοκύπριους.

O μεγαλύτερος μας φόβος είναι μια λύση, που να νομιμοποιεί την κατοχή και τη διχοτόμηση και να δημιουργεί συνθήκες για επανάκτηση της Κύπρου από την Τουρκία. Η Τουρκία επιδιώκει τη διάλυση της Κ.Δ. ‘Όταν το πετύχει, δεν θα ενδιαφέρεται να προαγάγει «τη συμβίωση έστω και σε βάθος χρόνου», ούτε «η ασφάλεια και η λειτουργικότητα θα εξαρτάται από τον συνταγματικό πατριωτισμό των πολιτών», αλλά από την τουρκική επεκτατικότητα, που ο κ. Χατζηγεωργίου γνωρίζει καλύτερα από όλους μας. Για μας ο Ερντογάν και οι στόχοι της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελούν το μεγαλύτερο εργοστάσιο όχι μόνο φόβου, αλλά και τρόμου.

O Πέτρος Θ. Παντελίδης είναι εκπαιδευτικός και αρθρογράφος

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα