Πόλεμος «στ’όνομα Ιπποκράτη» – Ποιος ο Ιούδας κατά Παμπορίδη

Καζάνι που βράζει και πάλι η Υγεία. Αφορμή αυτή τη φορά, η αποκάλυψη του Υπουργού Υγείας ότι τρεις γιατροί αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο Γιώργος Παμπορίδης, μάλιστα, σχολιάζοντας το θέμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρώτη φορά στη θητεία του ως Υπουργού σοκαρίστηκε τόσο από αντίδραση γιατρών. Όπως σημείωσε, μάλιστα, οι γιατροί απείλησαν με παραίτηση.

Σοκαρισμένος ο Παμπορίδης από το "όχι" γιατρών για εντατική

Τα αίματα άναψαν ακόμη περισσότερο σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, μετά από παρέμβαση

πρώτα του Προέδρου της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρη Κούμα και ακολούθως του Υπουργού Υγείας, του Προέδρου της ΕΔΕΚ, αλλά και του Προέδρου του ΠΙΣ.

Η αναφορά για «Ιούδες» και «διακομιστές», στάθηκε η αφορμή για να δηλώσει δημόσια ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ότι ο Υπουργός τον είχε αφήσει εκτεθειμένο με τον χαρακτηρισμό που έδωσε για Ιούδες που θα προδώσουν τη διαδικασία ψήφισης των νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ. Μέσω του κρατικού ραδιοφώνου, ο Υπουργός Υγείας κατονόμασε ως Ιούδα τον Πρόεδρο του ΠΙΣ Πέτρο Αγαθαγγέλου ως τον άνθρωπο που προσπάθησε να υπονομεύσει τη διαδικασία ψήφισης των νομοσχεδίων.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι με τις δηλώσεις του τότε ο Υπουργός τον είχε αφήσει εκτεθειμένο, ενώ αυτός στήριξε την προσπάθεια εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Κληθείς από το SigmaLive να απαντήσει στις κατηγορίες αυτές του Υπουργού, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ σημείωσε ότι αυτές «διαψεύδονται κάθετα». Στα πλαίσια, σημείωσε, της δημόσιας διαβούλευσης που γινόταν, ο ΠΙΣ πραγματοποίησε διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα. Ήταν κάτι ανέφερε που «οφείλαμε να το κάνουμε».

Αυτές οι αναφορές περί «διακομιστών και Ιούδων» θα πρέπει να προβληματίσουν τον ίδιο τον Υπουργό και δεν μπορεί να απαξιεί τον ιατρικό κόσμο με δημόσιες τοποθετήσεις του.

Κληθείς να απαντήσει για το αν θα ληφθούν απεργιακές κινητοποιήσεις, ο δρ. Αγαθαγγέλου ανέφερε ότι δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Ο ιατρικός κόσμος, σημείωσε, είναι ενωμένος. Εξάλλου, αύριο ο ΠΙΣ και η ΠΑΣΥΚΙ, σε κοινή διάσκεψη Τύπου, θα απαντήσουν στα όσα προέκυψαν τα τελευταία 24ωρα.

Σε κοινή γραπτή τους ανακοίνωση χθες αργά το βράδυ, ΠΙΣ και ΠΑΣΥΚΙ, ανέφεραν ότι «Το χείριστο είναι ότι με τη συμπεριφορά του ο κύριος Υπουργός, ως ιδιοκτήτης του τομέα της υγείας στην Κύπρο, προσπαθεί να επιφέρει δημογραφική αλλοίωση, η οποία δεν θα τύχει αδειοδότησης εάν δεν τεκμηριωθεί βάσει ορθολογιστικών σχεδιασμών η αναγκαιότητα της στελέχωσης συγκεκριμένων τμημάτων, ιατρικό πληθωρισμό της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου, έχει ναρκοθετήσει την οποιαδήποτε υγιή προσπάθεια για εφαρμογή του εθνικού συστήματος υγείας και οι πράξεις του, απέδειξαν ακόμη μια φόρα την εμπάθειά του προς τον ιατρικό κόσμο».

Απάντηση σε Παμπορίδη: Προσπαθεί να επιφέρει δημογρ.αλλοίωση

Keywords
Τυχαία Θέματα