Πώς θα αποτραπεί η σύγκρουση αεροπλάνων πάνω από τη Λευκωσία

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο FIR Λευκωσίας, λόγω της μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της μη συνεννόησης με το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου στη Λευκωσία.

Επιβεβαιώνεται ο κίνδυνος σύγκρουσης αεροπλάνων στη Λευκωσία

Το FSF-MED εξέφρασε ανησυχία «για τους κινδύνους στο FIR Λευκωσίας», λόγω των γνωστών παρανομιών της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Μάλιστα, αναφέρει ότι το 2017 υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός περιστατικών, ορισμένα από τα οποία πολύ σοβαρά, λόγω των γνωστών παρανομιών της Τουρκίας και του ψευδοκράτους».

Σχετική είναι,

σύμφωνα με το Ίδρυμα, η ετήσια έκθεση της «Διεθνούς Ομοσπονδίας Πιλότων» για το 2017, που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η κατάσταση στο FIR Λευκωσίας είναι ‘κρίσιμη’».

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε ο Χρίστος Πέτρου, Γενικός Διευθυντής Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων, και αναφέρθηκε στους κινδύνους σύγκρουσης πάνω από τη Λευκωσία.

Τόνισε ότι πρόκειται για διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε να διορθωθεί.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να συγκροτηθεί στρατηγική στην Κύπρο με ενέργειες που θα πείσουν τις διεθνείς οργανώσεις να αναγκάσουν την Τουρκία να εναρμονιστεί με το πλαίσιο ασφάλειας πτήσεων πάνω από το FIR Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα