«Πόλεμος» επιτελείου Μαλά – ΔΗΣΥ για το Crans Montana

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε επιτελείο Μαλά και Δημοκρατικού Συναγερμού, με φόντο τους χειρισμούς του Προέδρου επί του Κυπριακού στο Crans Montana.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το επιτελείο Μαλά, καταγγέλλει ότι οι δηλώσεις του Προέδρου και του Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι αντικρουόμενες, σ’ ό,τι αφορά στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Crans Montana.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του επιτελείου Μαλά:

«Ο κύριος Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι ο λόγος της αποτυχίας στο Κρανς Μοντανά ήταν η στείρα

επιμονή της Τουρκίας σε συνέχιση της Συνθήκης Εγγύησης και των επεμβατικών δικαιωμάτων. Ο Γ.Γ., στην έκθεσή του, που κυκλοφόρησε και επίσημα, κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνει αυτό το αφήγημα.
Ο Γ.Γ. αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία πήγε στο Κρανς Μοντανά δεσμευμένη να εξεύρει αμοιβαία αποδεκτές λύσεις και ότι υπήρξε στρατηγική συναντίληψη στα θέματα ασφάλειας - εγγυήσεων. Με αυτή την αντίληψη πήγε και στο δείπνο, εκτιμώντας ότι στο θέμα αυτό είχε γίνει ένα ιστορικό βήμα.
Καλείται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να δώσει μια εξήγηση στους πολίτες για το περιεχόμενο της έκθεσης. Καλείται, ουσιαστικά, να εξηγήσει στους πολίτες γιατί άλλα λέει ο ίδιος και εντελώς διαφορετικά ο Γ.Γ. για το τι έγινε στο Κρανς Μοντανά. Και βέβαια, τι προτίθεται να πράξει».

Άμεση ήταν η απάντηση από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του κόμματος:

«Δηλαδή ο Σταύρος Μαλάς θα έκλεινε συμφωνία με τον Τσαβούσογλου, που διαβεβαίωνε ότι η Τουρκία και θέλει και θα εξασκήσει επεμβατικά δικαιώματα;

Το εκλογικό επιτελείο του κ. Μαλά μας λέει σήμερα ξανά ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι η διάσκεψη του Κραν Μοντανά απέτυχε εξαιτίας της επιμονής της Τουρκίας σε εγγυήσεις και παρουσία στρατού στην Κύπρο, ενώ ο Γ.Γ. των Η.Ε. δεν αναφέρει κάτι τέτοιο στην Έκθεσή του.

Είναι όμως καιρός να αφήσουμε τα προεκλογικά παιχνίδια και γι’ αυτό ρωτάμε ευθέως τον ίδιο τον κ. Μαλά:

Ας μας πει ο ίδιος: Πιστεύει ότι έχει κάποιος άλλος εκτός από την Τουρκία την ευθύνη που δεν μπόρεσε να υπάρξει μια αποδεκτή συμφωνία;

Θα έκανε ποτέ ο κ. Σταύρος Μαλάς συμφωνία, με τον κ. Τσαβούσογλου να δηλώνει κατηγορηματικά στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας ότι η Τουρκία και θέλει και σκοπεύει να εξασκήσει τα επεμβατικά δικαιώματα στην Κύπρο;

Περιμένουμε μια σαφή απάντηση από τον κ. Μαλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα