Ποιος θα σηκώσει την κούπα;

Κεραυνός - ΑΕΚ (17:00) και ΑΠΟΕΛ - ΕΘΑ (20:30) κοντράρονται σήμερα στα ημιτελικά του Final Four «Νεόφυτος Χανδριώτης»
---------------------------------------------------------------------------------------

Με στόχο την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου ρίχνονται σήμερα στη μάχη οι τέσσερεις ομάδες που συμμετέχουν Final Four

του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών «Νεόφυτος Χανδριώτης». Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία», με το παιχνίδι Κεραυνός - Πετρολίνα ΑΕΚ (17:00) να ανοίγει την αυλαία του τουρνουά και τη δράση να συνεχίζεται με το ΑΠΟΕΛ - ΕΘΑ (20:30).

Οι δύο ομάδες που θα επικρατήσουν στους δύο ημιτελικούς θα βρεθούν στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, και ώρα 20:00. Όλα τα παιχνίδια θα είναι τηλεοπτικά από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cytavision. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Final Four, όπου παρευρέθηκαν ο προπονητής και ένας καλαθοσφαιριστής της κάθε ομάδας. Αποσπάσματα των δηλώσεών τους:

Χριστόφορος Λειβαδιώτης (προπονητής Κεραυνού): «Θεωρώ ότι και οι τέσσερεις ομάδες έχουν από 25% πιθανότητες για να κατακτήσουν τον τίτλο. Σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Οι τελευταίες τρεις κατακτήσεις τα τελευταία χρόνια το αποδεικνύουν αυτό, αφού καμία ομάδα που ήταν φαβορί δεν κατέκτησε το τρόπαιο. Από την πλευρά μας σεβόμαστε την ΑΕΚ, όμως δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Πάμε με μοναδικό στόχο να βρεθούμε στον τελικό».

Νίκος Στυλιανού (παίκτης Κεραυνού): «Θέλω να συγχαρώ την ΑΕΚ για την πρόκριση στην Ευρώπη. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλη την καλαθόσφαιρα, και εύχομαι να βοηθήσει το άθλημά μας να πάει πιο ψηλά. Εμείς έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Ελπίζω να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση και να βρεθούμε στον τελικό».

Λίνος Γαβριήλ (προπονητής ΑΕΚ): «Χαιρετίζω την προσπάθεια της Ομοσπονδίας, που στο πλαίσιο αυτής είναι και η διοργάνωση του Final Four. Είναι πολύ σημαντική η διοργάνωση, ιδιαίτερα για τους παίκτες. Είναι έξτρα κίνητρο για αυτούς η συμμετοχή στον θεσμό. Έχω μεγάλο σεβασμό και στις τρεις ομάδες. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, παρά τις δύσκολες ώρες. Χρειάζονται στήριξη και η Ομοσπονδία, αλλά και οι αθλητές που θα τα δώσουν όλα για τον τίτλο. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Ιάκωβος Παντελή (παίκτης ΑΕΚ): «Το παιχνίδι με τον Κεραυνό θα είναι σίγουρα ντέρμπι. Ο προπονητής μάς προετοιμάζει κατάλληλα για τον αγώνα και θα τα δώσουμε όλα. Θέλω να καλέσω τον κόσμο μας να έρθει στο γήπεδο, για να μας βοηθήσει να πάρουμε τη νίκη».

Γιώργος Βόβορας (προπονητής ΑΠΟΕΛ): «Δεν υπάρχει φαβορί. Κάθε ομάδα έχει 25% πιθανότητες και όλα τα παιχνίδια θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα είμαστε 100% έτοιμοι σε θέμα συγκέντρωσης. Εμείς περιμένουμε τους οπαδούς μας, που όταν έρθουν στο γήπεδο μάς δίνουν επιπλέον ώθηση. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, που με τη βοήθειά τους θα μπορέσουμε να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την πρόκρισή μας».

Βασίλης Κούνας (παίκτης ΑΠΟΕΛ): «Η ΕΘΑ είναι μία ομάδα με σημαντική έφεση στο επιθετικό παιχνίδι. Αυτά τα παιχνίδια δεν τα κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αφού ο παράγοντας τύχη παίζει μεγάλο ρόλο. Όποιος βρεθεί στη μέρα του μπορεί να τα κερδίσει».

Γιώργος Σκαραφίγκας (προπονητής ΕΘΑ): «Ο ΑΠΟΕΛ είναι η πιο δύσκολη ομάδα όσον αφορά τη λειτουργία στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία, και εύχομαι αυτό το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ όλων μας να συνεχιστεί και μετά το τουρνουά».

Ρόμπερτ Γουίλσον Γκόλντεν (παίκτης ΕΘΑ): «Ο ΑΠΟΕΛ έχει πολύ καλή ομάδα με δημιουργικούς γκαρντ που σουτάρουν πολύ καλά. Είναι σημαντικό να παίζουμε το δικό μας παιχνίδι και να είμαστε προσεκτικοί αμυντικά και επιθετικά. Να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στην πίεση και να παραμείνουμε μαζί σαν ομάδα και να παίξουμε καλή άμυνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα