Ο Πρόεδρος ενημερώνει τη Βουλή για το Κυπριακό

Την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ενημερώσει στις 18.30 ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η ομιλία αναμένεται να καλύψει όλα τα κεφάλαια, που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στόχος του Προέδρου της δημοκρατίας είναι να απαντήσει σε όλα τα ζητήματα, που εγείρουν τα κόμματα.

Η

ειδική συνεδρία της Βουλής θα μεταδοθεί από το Σίγμα και θα υπάρχει ζωντανή κάλυψη από το Sigmalive.

Το Σάββατο στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί, εξάλλου, η επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν προηγήθηκε προπαρασκευαστική συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, λόγω της απουσίας τους στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, στη συνάντηση, που είχαν τη Δευτέρα, καθόρισαν το νέο ραντεβού των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδη, είχε συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, 'Εσπεν Μπαρθ Έιντε. Μετά τη συνάντηση ο κ. Έιντε εξέφρασε έκπληξη για την όψιμη επαναφορά του θέματος της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επικαιρότητα και παρέπεμψε στο Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα