Ποιοι θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη της Γενεύης

Η επιδίωξη της Τουρκικής πλευράς και η επιμονή του Τ/Κύπριου ηγέτη, να αποκλείει, σχεδόν καθημερινά, τη συμμετοχή των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάσκεψη της Γενεύης, κάνοντας λόγο αποκλειστικά για πενταμερή, φαίνεται να πέφτει στο κενό.

Η σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη, με τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ, την οποία ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Τουίττερ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον και της Ρωσίας να συμμετάσχει στην

πολυμερή Διάσκεψη για την Κύπρο.
Η εξέλιξη αυτή συνιστά στην ουσία επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος και των πέντε μελών του Σ.Α. για ουσιαστική συμμετοχή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η επιμονή της πλευρά μας σε πολυμερή διάσκεψη είναι διότι θα έχει προστιθέμενη αξία στο τι θα συζητηθεί.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτήρισε παντελώς λανθασμένη τη συνεχή αμφισβήτιση της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας από κάποιους, τονίζοντας ότι από το 1963 Τουρκία και Τ/Κύπριοι επιδιώκουν να εισαγάγουν αυτή την αμφισβήτιση στη διεθνή πολιτική σκηνή

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και για την κωλυσιεργία που παρατηρείται απο Τ/Κυπριακής πλευράς σε επίπεδο διαπραγματευτών, για κλείσιμο ζητημάτων ενόψει Γενεύης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει τις συνεχείς αναφορές του Μουσταφά Ακιντζι ότι χωρίς εκ περιτροπής προεδρία και εγγυήσεις δεν θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα ανέφερε γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε να μην αναφέρεται στο θέμα της εκ περιτροπής Προεδρία.

Να επισημάνουμε ότι στις 5 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η σύγκλιση του Εθνικού συμβουλίου για ενημέρωση των μελών του ενώ την προηγούμενη μέρα, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα