Πλήρη στήριξη στο Κυπριακό εκφράζουν βουλευτές του Κουβέιτ

Την πλήρη στήριξη του Κουβέιτ προς την Κύπρο αναφορικά με το Κυπριακό πρόβλημα, καθώς και την ετοιμότητα της χώρας να εργαστεί για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Κύπρο σε όλους τους τομείς εξέφρασε σήμερα ο Rakan Yousef Al Nase, Επικεφαλής της αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας ΚουβέιτΚύπρου στην Εθνοσυνέλευση του

Κουβέιτ.

Υποδεχόμενος στο γραφείο του την αντιπροσωπεία από το Κουβέιτ, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, αναφέρθηκε εξάλλου στην πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων για δημιουργία μιας ομάδας μικρών κρατών Μέσης Ανατολής, μέσα από την οποία θα καλλιεργηθεί το έδαφος για περαιτέρω ανταλλαγές και συνέργειες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Συλλούρης εξήρε και το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Κουβέιτ, ενώ υπογράμμισε πως στόχος παραμένει η περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών, μέσω της προώθησης πρακτικών συνεργασιών.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Σώματος ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την οικονομική στήριξη που παρείχε το Κουβέιτ προς τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Rakan Yousef Al Nasef εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη σταθερή θέση αρχών που τηρεί η Κύπρος σε ζητήματα που αφορούν το Κουβέιτ, γεγονός που καταδεικνύει, όπως σημείωσε, τις στέρεες βάσεις στις οποίες στηρίζονται οι σχέσεις των δύο κρατών.

Ο κ. Συλλούρης και η Κουβετιανή αντιπροσωπεία συζήτησαν ακόμη τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, σημειώνοντας την εν δυνάμει σημαντική συμβολή των μικρών κρατών στην αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων. Το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλίων στο εγγύς μέλλον, κατέληξαν.

Η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τους βουλευτές, Rakan Yousef Al Nasef και Mubarak Salem Al Harees και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρέσβης του Κουβέιτ στην Κύπρο, Waleed Ahmad Al-Kandari.

ΠΗΓΗ: KΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα