ΠΙΣ: Οι αμοιβές των γιατρών δεν οδηγούν σε αποτυχία το ΓεΣΥ

Τη βεβαιότητα ότι οι αμοιβές των γιατρών δεν είναι αυτές που θα οδηγήσουν σε αποτυχία το ΓεΣΥ, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συνδέσμου (ΠΙΣ).

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Αγαθαγγέλου ανέφερε ότι ο ΠΙΣ δεν έχει λάβει γραπτώς τίποτα που να αφορά στην κατανομή του μέσου όρου του προϋπολογισμού για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ερωτηθείς πώς προέκυψαν τα συγκεκριμένα ποσά, απάντησε ότι ο ΠΙΣ απέστειλε επιστολή στον Οργανισμό Ασφάλισης

Υγείας (ΟΑΥ), από τον οποίο ζητείτο να δοθούν γραπτώς ποια είναι η «σφαιρικότητα» του προϋπολογισμού και η οποία θα κατανεμηθεί στην πρωτοβάθμια.

Εξέφρασε την άποψη ότι κάποιοι δεν παρακολούθησαν τις δημόσιες συζητήσεις σχετικά με τα σχέδια του ΓεΣΥ, υπενθυμίζοντας ότι οι γιατροί εγείρουν προβληματισμός όπου έχουν να κάνουν με το ύψος της σφαιρικότητας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης επιστήμης, της ιατρικής και της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

«Μην ξεχνάτε ότι είχαμε προχωρήσει και σε μια εκπόνηση μελέτης, όχι αναλογιστική, η οποία έγειρε προβληματισμούς. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτοί οι προβληματισμοί και με εκπλήσσει γιατί όλους αυτούς τους μήνες που συζητούσαμε αυτή τη μεγάλη διαφορά, ότι πιθανόν ο σφαιρικός προϋπολογισμός μπορεί να μην είναι επαρκής, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εμπόδιο να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι γιατροί θα συμβάλουν τα μέγιστα για την εφαρμογή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα