Περισσότερες οι αμβλώσεις από τις γεννήσεις (vid)

Περισσότερες οι αμβλώσεις παρά οι γεννήσεις στην Κύπρο, σύμφωνα με τον δρ. Μάριο Λιασίδη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Ο γυναικολόγος, Πρόεδρος Παιδικής – Νεανικής γυναικολογίας ανέφερε ότι «Όλοι ξέρουμε πόσες αμβλώσεις κάνουμε και πόσους τοκετούς κάνουμε. Δεν έχουμε σαφή στατιστικά στοιχεία. Αυτό είναι το αίσθημα, ότι δεν χρειαζόμαστε στατιστικές ενδείξεις», είπε.

«Είναι ελαστικός ο νόμος και χωράνε όλες οι περιπτώσεις. Εάν η έγκυος έχει υποστήριξη από το άμεσο κοινωνικό της περιβάλλον και δη

από τον σύζυγο της, τότε δεν προβαίνει στην έκτρωση», σημείωσε.

Υποθέσεις σταθμοί εκτρώσεων που έφθασαν σε Ανώτατο επίπεδο

Τι απαιτείται κατά την άμβλωση

Ο γιατρός εξέφρασε την έκπληξή του για την εν λόγω υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και παράλληλα διερωτήθηκε, αν θα οδηγείτο στην έκτρωση η γυναίκα αυτή, εάν είχε τη συγκατάθεση του συντρόφου της.

«Αν είναι απογοητευμένος από τη σύντροφό του ο εν λόγω, τότε θα μπει φυλακή ο γυναικολόγος που έκανε την έκτρωση; Δεν έχει δικαίωμα ο σύντροφος πάνω στη γυναίκα», τόνισε ο γιατρός.

Κληθείς, δε, να απαντήσει για το αν είναι υποχρεωμένοι οι γυναικολόγοι να ζητούν τη συγκατάθεση του συζύγου σε περιπτώσεις εκτρώσεων, ο δρ. Λιασίδης είπε ότι είναι υποχρεωμένοι οι γιατροί να ακούν την άποψη του συζύγου με βάση τον υπάρχοντα νόμο. «Αν πεισθεί ο γιατρός ότι πράγματι η συνέχιση εγκυμοσύνης είναι σε βάρος υγείας εγκύου και υπολοίπων, δικαιούμαστε να κάνουμε βάσει νόμου άμβλωση, με τη σύμφωνο γνώμη δυο γιατρών», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα