Περδίκης:Λάθος χειρισμοί του ΠτΔ η ανάδειξη των 4 ελευθεριών

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σχολιάζοντας την ανάδειξη του τουρκικού αιτήματος για αναγνώριση των τεσσάρων ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, είπε ότι η αλήθεια είναι ότι το θέμα υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χρόνια και ανέφερε πως το θέμα αναδεικνύεται ως συνέπεια λανθασμένων χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επί διακυβερνήσεως Δημήτρη Χριστόφια και έγιναν λάθος χειρισμοί στη διαπραγμάτευση επί προεδρίας του, αλλά έγιναν λάθη και επί των ημερών του νυν Προέδρου.

Είπε

πως ενώ το θέμα ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αντί να αναδειχθεί και να συζητηθεί έγκαιρα, έγινε σειρά υποχωρήσεων στα θέματα της διακυβέρνησης και φτάσαμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση και οι Τούρκοι πολύ έξυπνα, προβάλλουν πολύ έντονα, πλέον, τα τελευταία θέματα στα οποία δεν έγινε ακόμα το δικό τους.

Πρόσθεσε πως ένα από αυτά είναι το θέμα της κατοχύρωσης των τεσσάρων ελευθεριών και για τους Τούρκους υπηκόους με τη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Περδίκης είπε, ακόμα, ότι ήταν εντελώς φυσικό, εφόσον πήραν όσα έχουν πάρει, να αναδείξουν αυτό το θέμα ως κρίσιμο και σημαντικό.

Περαιτέρω ανέφερε ότι είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν πρέπει να συνδέουμε αυτό το θέμα και τη στάση μας με τη στάση των Ευρωπαίων, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι μπορούν να το αποδεχθούν, αφού θα αφορά μόνο την Κύπρο, για να εκφράσει τη θέση ότι “εμείς δεν πρέπει να αποδεχθούμε, με τη λύση του Κυπριακού, οι Τούρκοι υπήκοοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ευρωπαίους υπηκόους”.

Είναι απαράδεκτο και σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να συζητείται, και προβάλλεται τώρα, επειδή έγιναν λάθος χειρισμοί από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη στη διαπραγμάτευση του κεφαλαίου της διακυβέρνησης.

Ο κ. Περδίκης κάλεσε, τέλος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιμένει όπως είναι κύριο και πρώτο θέμα στην κύρια συζήτηση των θεμάτων της εσωτερικής διακυβέρνησης το περιουσιακό και το εδαφικό, καθώς είναι τα κεφάλαια στα οποία οι Τούρκοι οφείλουν να δείξουν καλή θέληση, όπως έδειξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο κεφάλαια της διακυβέρνησης και της οικονομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα