Περδίκης: Μια αποτυχία στη Γενεύη θα χρεωθεί στην Τουρκία

Ελλάδα και Κύπρος κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για να γίνει μια επιτυχημένη Διάσκεψη στη Γενεύη και το ενδεχόμενο αποτυχίας χρεώνεται εξολοκλήρου στην πλευρά της Τουρκίας επισήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης

σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για πολλές πτυχές του Κυπριακού, και όχι μόνο τη διεθνή του πτυχή στην οποία εμπλέκεται και ο ελληνικός παράγοντας, τον Α. Τσίπρα και τον Ν. Κοτζιά καθώς και τους συνεργάτες τους με τους οποίους έγινε, όπως είπε, μια μακρά και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Εξέφρασε ικανοποίηση και χαρά για το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών να εκφράσει τις ανησυχίες του κυπριακού λαού σε πολλά ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα της λύσης του Κυπριακού. Χαρακτήρισε, δε, πολύ θετική τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι ενδιαφέρει την Ελλάδα να υπάρξει στην Κύπρο μια βιώσιμη και στοιχειωδώς δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

Σε ό,τι αφορά στο κρίσιμο και επίκαιρο ζήτημα της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού, η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Περδίκης, ορθώς επιμένει στην κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων και στην αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο ως ένα σημαντικό στοιχείο που θα κατοχυρώνει και θα ενισχύσει την βιωσιμότητα της λύσης του Κυπριακού ζητήματος.

Αφού ευχαρίστησε τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά για την σταθερή θέση υποστήριξης των κυπριακών θέσεων, την οποία τηρούν, εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα οι προσπάθειές τους να ευοδωθούν και να υπάρξει μια επιτυχημένη Διάσκεψη στη Γενεύη, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται δυστυχώς να είναι τόσο αδιάλλακτη η τουρκική πλευρά. «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας και της Κύπρου να υπάρξει μια επιτυχημένη διάσκεψη στη Γενεύη. Το ενδεχόμενο της αποτυχίας χρεώνεται εξολοκλήρου στην πλευρά της Τουρκίας» υπογράμμισε ο Γ. Περδίκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα