Άφαντος ο έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία


Τρεις μέρες έχει να δώσει σημεία ζωής ο έλληνας πρεσβευτής στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ξένος Τύπος, ο κ. Αμοιρίδης, του οποίου η εξαφάνιση ερευνάται από τις βραζιλιάνικες αρχές, είναι άφαντος από την Δευτέρα το βράδυ.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης έφυγε από το σπίτι των συγγενών της γυναίκας του στο Ρίο. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν επέστρεψε ποτέ και η σύζυγος του δήλωσε την εξαφάνιση του.

Έκανε χρήση της άδειας του και θα επέστρεφε στην εργασία του στις 9 Ιανουαρίου.

Η περιοχή όπου περνούσαν

με τη γυναίκα του τις ημέρες των εορτών, η Nova Iguacu, είναι διαβόητη για την υψηλή εγκληματικότητα και τον υψηλό δείκτη ανθρωποκτονιών, καθώς ένοπλες συμμορίες ελέγχουν την περιοχή.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί οτι στέλεχος της πρεσβείας είπε στην εφημερίδα Folha de Sao Paulo ότι μιλούσε μέσω μηνυμάτων με τον διπλωμάτη, μετά και την ημέρα της εξαφάνισης του, αλλά δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν απαντούσε ο ίδιος ο Αμοιρίδης.

Τι λέει το ΥΠΕΞ

​Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση.

Όπως επισημαίνεται:

"Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες".

​Ο κ. Αμοιρίδης ξεκίνησε την καριέρα του ως διπλωμάτης το 1985 στην Αθήνα και έγινε ο πρώτος τη τάξει έλληνας διπλωμάτης στη Βραζιλία το 2016.

Έχει υπηρετήσει στη Λιβύη, ενώ εργάστηκε και στο προξενείο του Ρίο.


Η αστυνομία ζητά από όποιον έχει πληροφορίες για τον κ. Αμοιρίδη να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα (21) 2334-8823 e 2334-8835.

Keywords
Τυχαία Θέματα