Πέρασαν Γαλλία και Ελβετία

Οι οικοδεσπότες του EURO έμειναν στο 0-0 με τους Ελβετούς. παίρνοντας την 1η και 2η θέση αντίστοιχα
Στην επόμενη φάση του Euro πέρασαν Γαλλία και Ελβετία. Το τελικό 0-0 ευνόησε και τους δύο, με τους «τρικολόρ» να παίρνουν την πρώτη θέση και την ομάδα του Πέτκοβιτς τη δεύτερη στον πρώτο όμιλο. Σε ένα παιχνίδι που οι Γάλλοι είχαν τρία δοκάρια, δύο σκισμένες εμφανίσεις και μια σκασμένη μπάλα και οι Ελβετοί είχαν την κατοχή της μπάλας!

Στο 12’

ο Πογκμπά επιχειρεί το σουτ, αλλά ο Ζόμερ διώχνει και με τη βοήθεια του δοκαριού καταλήγει κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο άσος της Γιουβέντους δοκιμάζει ξανά το πόδι του, αλλά η μπάλα σταματάει ξανά στο δοκάρι, χάνοντας δύο μοναδικές ευκαιρίες για τη Γαλλία. Η Γαλλία, που είχε την απόλυτη υπεροχή, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0.

Στο 57’ ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πογκμπά βρήκε τον Γκριζμάν, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, αλλά και πάλι έδιωξε ο εκπληκτικός Ζομέρ! Οι Ελβετοί είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν, όμως να δημιουργήσουν κάποια φάση.

Στο 76’ η Γαλλία έκανε… «χατ τρικ» στα δοκάρια! Ο Σισόκο βγάζει εκπληκτική σέντρα κι ο Παγέτ στην κίνηση πιάνει το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Ζόμερ.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στο 0-0 που τους έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν ότι δύο Ελβετοί ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να αλλάξουν εμφανίσεις, μιας και είχαν σκιστεί από σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ έσκασε και η… μπάλα!

Διαιτητής: Σκόβινα (Σλοβενία)
Κάρτες: Ραμί, Κοσιελνί,

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάιγ, Σισοκό, Πογκμπά, Κομάν (63’ Παγέτ), Γκριζμάν, Ζινιάκ

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Ντζεμαϊλί, Τσάκα, Μπεχράμι, Σακίρι (79’ Φερνάντες), Μεχμέντι (86’ Λανγκ), Εμπολό (74’ Σεφέροβιτς)

Ξεπέρασε τον Πλατινί ο Λιορίς
Όσο αθόρυθα καθιερώθηκε στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, άλλο τόσο έγινε ο ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει το περιβραχιόνιό της περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Ο Ουγκό Λιορίς, που έβγαλε χθες τους «τρικολόρ» στον αγωνιστικό χώρο του «Μετροπόλ» της Λιλ για το ματς με την Ελβετία, βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας, ξεπερνώντας τον προπονητή του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο γκολκίπερ της Τότεναμ είναι απόψε αρχηγός της εθνικής για 54η φορά, σε σύνολο 76 διεθνών συμμετοχών. Η ηγετική του φυσιογνωμία αναγνωρίστικε σε πολύ μικρή ηλικία, αφού φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο πριν κλείσει τα 24, σ' ένα φιλικό με την Αγγλία στις 17/11/2010. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Πρόκειται σίγουρα για τον καλύτερο τερματοφύλακα που έχει αναδείξει το γαλλικό ποδόσφαιρο, μετά την εποχή του Φαμπιάν Μπαρτέζ.

Έτσι, ο Λιορίς έχει πλέον 54 διεθνείς συμμετοχές ως αρχηγός, έναντι 53 του Ντεσάμπ, ενώ ακολουθεί ο Μισέλ Πλατινί με 50. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Μαρσέλ Ντεσαγί με 49 και στην 5η ο Ροζέ Μαρς, που πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του 1950, με 42.

Keywords
Τυχαία Θέματα