Παυλόπουλος: Η λύση να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε, κατά την έναρξη της συζήτησής τους, ότι αυτό που προέχει είναι η λύση του Κυπριακού να σέβεται και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το Κυπριακό είναι διεθνές και, ιδίως, ευρωπαϊκό ζήτημα. Με τη λύση

του κρίνεται και η κυριαρχία των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας ότι έχει λόγο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ για να υπερασπισθούμε την κυριαρχία, ως έννοια, που αφορά όχι μόνον την Κύπρο, αλλά όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, από την πλευρά του, επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Κύπρος. Τόνισε την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, αυτές τις στιγμές, στον δημόσιο λόγο να υπάρχει προσοχή και να παραμείνει σταθερή η πάγια θέση της Ελλάδας ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο, κεκλεισμένων των θυρών, για τις θέσεις του κόμματός του για το Κυπριακό και για άλλα εθνικά ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα