Ν. Παπαδόπουλος: Ο ΠτΔ αυτοαναιρείται επί καθημερινής βάσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τις αντιφατικές δηλώσεις του, αυτοαναιρείται επί καθημερινής βάσης, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά το πέρας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου εν όψει της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη, ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι η συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου, μετά το περιβόητο δείπνο, ήταν μια πολύ κακή συμφωνία

και έκανε έκκληση να διορθωθούν τα λάθη που έχουν γίνει.

Διαβάστε ακόμα: Αναζητείται ο ρόλος του Εθνικού συμβουλίου στη Γενεύη

Όπως είπε, οι απαντήσεις που πήρε το Εθνικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της συνεδρίασης για τη σύνθεση της Διεθνούς Διάσκεψης, δεν είναι ικανοποιητικές, με την Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να προσπαθούν να πείσουν ότι η θέση του ΔΗΚΟ εναντίον μιας πενταμερούς διάσκεψης, ήταν λανθασμένη.

«Αυτό που ακούσαμε σήμερα, είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να πάμε σε πενταμερή», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι το ΔΗΚΟ θεωρεί τεράστιο λάθος ότι ο ΠτΔ συμφώνησε αυτή τη διαδικασία με αυτή τη σύνθεση.

«Οι εκ των υστέρων γνωματεύσεις δεν θα διορθώσουν το πρόβλημα. Οι δικηγόροι σου απαντούν στη βάση των ερωτήσεων που βάζεις. Αν τα ερωτήματα έχουν εποικοδομητικές ασάφειες, σκεφτείτε οι απαντήσεις και οι γνωματεύσεις τι εποικοδομητικές ασάφειες θα έχουν», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι όπως έχει πει ο Μουσταφά Ακιντζί, δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που θα υπογράψει τη συμφωνία, αλλά η «νέα κατάσταση πραγμάτων», με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε να έχει δηλώσει ότι η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σε εκκρεμότητα.

«Σήμερα ο ΠτΔ μας είπε ότι απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, προσκαλώντας ο ίδιος τον εαυτό του. Ας μας απαντήσει ο ΓΓ αν η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη, ειδάλλως απλά κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας ή απλώς ο ΠτΔ προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό», είπε.

Πρόσθεσε, δε, ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, έχοντας μια Τουρκία η οποία επιμένει πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα.

Όσον αφορά στην ασφάλεια, στην κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, ο ΠτΔ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο το ΔΗΚΟ, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις.

«Μακάρι να διαψευσθούμε σε σχέση με τις εκτιμήσεις μας για τη Γενεύη, μακάρι να μας διαψεύσει ο Νίκος Αναστασιάδης», είπε, προσθέτοντας ότι «έχουμε καθήκον να πάμε στη Γενεύη, γιατί είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε και εκεί τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού.

Όσον αφορά τον ρόλο τους στη Γενεύη, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι ο ίδιος θα το επιδιώξει, αλλά εξαρτάται από τον ΠτΔ. «Αν ζητήσει τη δική μας άποψη, θα την έχει», είπε.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα