Πατέρας 14χρονης: Θα κάνω τα πάντα για να πάρω το παιδί μου

Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να πάρω πίσω το μωρό μου, αναφέρει με συγκλονιστικές μαρτυρίες ο βιολογικός πατέρας της 14χρονης που βρέθηκε λιπόθυμη στην οδό Λήδρας, μετά από χρήση ναρκωτικών. Αν μπορούσα να γυρίσω τον κόσμο ανάποδα, θα το έκανα, αναφέρει.

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα, ο πατέρας μίλησε, ρίχνοντας φως στο πώς έγιναν τα γεγονότα, όπως ο ίδιος τα βίωσε.

Ξεκαθάρισε ότι, δυστυχώς, η οικονομική του κατάσταση δεν τού επιτρέπει να κινηθεί νομικά κατά του Γραφείου Ευημερίας για να διεκδικήσει τα

δικαιώματά του σε σχέση με τα παιδιά του, ωστόσο θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να τα πάρει πίσω κοντά του.

Τόνισε, με νόημα, ότι ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο συμβάν με την κόρη του, έχει αποδειχθεί ότι αν καθυστερήσει κι άλλο να το πράξει, τότε ενδεχομένως το παιδί του να μην έχει την καλύτερη κατάληξη.

Κατηγόρησε το Γραφείο Ευημερίας ότι τον κρατούσε μακριά από τα παιδιά του, χωρίς λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία. Δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες, που δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως λέει, με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω στη Στέγη τα παιδιά, χωρίς, μάλιστα, να φροντίσουν να τον ενημερώσουν.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η 14χρονη στάλθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, όπως τού είπαν από το Γραφείο Ευημερίας, "η οποία ήταν κοπέλα χωρισμένη, με νευρολογικό πρόβλημα και η οποία κατηγορούσε τους βιολογικούς γονείς στη 14χρονη, λέγοντας πως η μόνη που ενδιαφέρεται γι' αυτή ήταν η ίδια".

Σύμφωνα, πάντα, με τον ίδιο τον πατέρα, το διάταγμα για να του πάρουν τα παιδιά βγήκε ερήμην του, καθώς το Γραφείο Ευημερίας τον συμβούλευσε να μην είναι καν παρών στο δικαστήριο.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι το Γραφείο Ευημερίας τού πήρε τα παιδιά λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και για χρόνια δεν τού έδινε καμιά απάντηση για το πού βρίσκονταν τα παιδιά, παρά τις επίμονες προσπάθειές του να μάθει κάποιες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Πήρα πολλές φορές στο Γραφείο Ευημερίας, έφτασα σε σημείο να φωνάζω και να τσακωθώ μαζί τους, στο σημείο που με απειλούσαν ότι θα πάρουν την Αστυνομία και θα με έστελναν φυλακή. Πήρα απόφαση ότι δεν μπορούσα να βρω το δίκαιό μου και άφησα -μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας- τα πράγματα στην τύχη".

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η μητέρα των παιδιών έφυγε και άφησε τον άντρα και τα παιδιά της. Ο πατέρας είχε ένα προσφυγικό σπίτι, το οποίο διεκδικούσε η μάνα και ο ίδιος ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές για να μπορέσει να νοικιάσει, όπως λέει, ένα μικρό διαμέρισμα για να μένει με τα παιδιά. "Αντ' αυτού, οι αρμόδιες αρχές μού πήραν τα παιδιά μου και τα έβαλαν στη Στέγη και μετά τα έδωσαν σε ανάδοχες οικογένειες", αναφέρει.

Ακολούθως, επέστρεψαν στη Στέγη, χωρίς να με ενημερώσει κανείς, επισημαίνει με παράπονο. Δεν είχε κανένα νέο από τα παιδιά για δέκα χρόνια, τονίζει ο πατέρας, καθώς οι Αρχές δεν του έδιναν καμιά πληροφορία για το πού βρίσκονταν.

Τα δεδομένα, όπως είπε, άλλαξαν, όταν ο γιος του επαναστάτησε και έκανε ζημιές στη Στέγη, με αίτημα να γνωρίσει τον πατέρα του. Τότε οι Αρχές αναγκάστηκαν να επικοινωνήσουν μαζί του για να δει τα παιδιά του, μετά από δέκα και πλέον χρόνια.

Για το συμβάν με την κόρη του ενημερώθηκε από φίλους και συγγενείς, χωρίς να γνωρίζει ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ενώ, όπως υποστηρίζει, θα ήταν ο πρώτος που έπρεπε να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα ότι επιτέλους θα ευαισθητοποιηθεί το Γραφείο Ευημερίας και να κάνει το σωστό, καθώς τα παιδιά πρέπει να είναι με την οικογένειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα