ΠΑΣΥΚΙ: Χωρίς αποτελέσματα η συνάντηση με τον Υπ. Υγείας

Χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το απόγευμα συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη και της ΠΑΣΥΚΙ, η οποία επικεντρώθηκε στο θέμα της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κουμάς.

«Ανταλλάξαμε τις γνωστές απόψεις» είπε ο κ. Κούμας. Ωστόσο, από πλευράς της, η συντεχνία έθεσε το θέμα των κινήτρων που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς για να επιλυθούν τρέχοντα προβλήματα, τα οποία ο Υπουργός θεωρεί ότι

θα επιλυθούν με την αυτονόμηση, κάτι που γεννά ερωτήματα ως προς το τι θα γίνει μέχρι την αυτονόμηση και αν θα αντέξουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, εξήγησε.

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην αντέξουν» σημείωσε. Ως δεύτερο σημείο, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ ανέφερε πως δεν είναι βέβαιο αν τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα στηρίξουν το νομοσχέδιο που θα φέρει η Κυβέρνηση για την αυτονόμηση.

«Κατανοώ ότι ο Πρόεδρος θα συγκαλέσει σύσκεψη αρχηγών για να τους ενημερώσει, αλλά χρειάζεται και πολιτική στήριξη». Ο κ. Κούμας διερωτήθηκε επίσης πού βασίζει η Κυβέρνηση τις προτάσεις της.

Όπως ανέφερε, η ΠΑΣΥΚΙ θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνουν κρατικά τα δημόσια νοσηλευτήρια, ενώ ταυτόχρονα θα είναι υπό την αιγίδα ενός οργανισμού εντός του Υπουργείου Υγείας. «Η αυτονόμηση προτείνουμε να είναι διοικητική και οικονομική, δηλαδή να έχουν το δικό τους προϋπολογισμό και να υπάρχουν διοικητικές ομάδες σε κάθε νοσοκομείο, αλλά να ελέγχονται από το Υπουργείο γιατί θεωρούμε ότι το κράτος πρέπει να έχει λόγο και ευθύνη σε ό,τι αφορά το ύψιστο αγαθό της υγείας».

«Ο Υπουργός θα δημιουργήσει ένα νέο οργανισμό ο οποίος δεν θα είναι υπόλογος στον Υπουργό, ούτε στο κράτος, και ποια η εγγύηση ότι όλα όσα περιγράφονται στα προσχέδια ή όλα όσα μας προτείνει ο Υπουργός θα εφαρμοστούν» διερωτήθηκε. Παράλληλα ανέφερε ότι όσα λέγονται είναι σε γενικές γραμμές και δεν περιγράφονται λεπτομερώς.

Ο κ. Κούμας είπε ότι δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση, καθώς η ΠΑΣΥΚΙ θα έχει την επόμενη εβδομάδα εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και είναι ορθότερο να συμμετέχει αυτό στο διάλογο με το Υπουργείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα