Παρατείνονται οι οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία

Παρατείνονται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017, οι οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οι οικονομικές κυρώσεις αφορούν συγκεκριμένους τομείς της ρωσικής οικονομίας, ως απόρροια της μη εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ από πλευρά Ρωσίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Συμβουλίου, τα μέτρα αυτά θεσπίστηκαν στις 31 Ιουλίου 2014 με αρχική διάρκεια ισχύος ενός έτους ως αντίδραση στις ρωσικές ενέργειες αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην Ουκρανία και ενισχύθηκαν

τον Σεπτέμβριο του 2014. Τα μέτρα στοχεύουν κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, την ενέργεια την αμυντική βιομηχανία και ο τομέας των "ειδών διπλής χρήσης".

Στις 19 Μαρτίου 2015 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε να συνδέσει τη διάρκεια ισχύος των κυρώσεων με την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, η οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έπρεπε να επιτευχθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Καθώς οι συμφωνίες του Μινσκ δεν είχαν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, το Συμβούλιο παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις έως τις 31 Ιουλίου 2016. Έχοντας αξιολογήσει την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, το Συμβούλιο αποφάσισε να ανανεώσει τις κυρώσεις για ένα ακόμη εξάμηνο, έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα