Ένα κοριτσάκι θα ομορφύνει με γκράφιτι το Παρίσι

Ένα τολμηρό δεκάχρονο κοριτσάκι, η Εύα, υπέβαλε αίτηση σε καλοκαιρινό πρόγραμμα για έμπειρους επιστήμονες δεδομένων και αστικούς σχεδιαστές στο Παρίσι.

Όπως έγραψε στο Facebook η Kat Borlongan, ιδρύτρια του εν λόγω προγράμματος, η μικρή Εύα δήλωσε ότι οι δρόμοι στο Παρίσι είναι 'καταθλιπτικοί' και θα ήθελε να κατασκευάσει ένα ρομπότ που θα φτιάχνει γκράφιτι για να γίνουν και πάλι χαρούμενοι.

Η Εύα

έχει μάθει να κωδικοποιεί αλλά χρειάζεται..λίγη βοήθεια για να πραγματοποιήσει το έργο της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Quartz.

Η Bolongan ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την Εύα που αποφάσισε να συνεργαστεί με τον πρόεδρο της Thymio, εταιρεία που κατασκευάζει τα ρομπότ, που χρησιμοποιεί η Εύα.

Σε επιστολή της η Kat Bolongan είπε στην Εύα:

"Σου γράφω προσωπικά επειδή η αίτησή σου με ενέπνευσε. Στην ιστοσελίδα δεν αναφέρεται πουθενά πως το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε άτομα της ηλικίας σου, αλλά, όπως έχεις παρατηρήσει δεν αναφέρεται ούτε και αν απαγορεύεται. Μας είπες πως βρήκες δυσκολίες στο να λειτουργήσεις το ρομπότ από μόνη σου και πως χρειαζόσουν την βοήθειά μας. Η γενναία αυτή κίνησή σου μας ενέπνευσε να σε βοηθήσουμε. Η ταπεινοφροσύνη και η προθυμία για μάθηση είναι η καρδιά και η ψυχή της καινοτομίας".

"Ελπίζω το έργο σου αυτό να ενθαρρύνει περισσότερα νεαρά κορίτσια να είναι γενναία σαν εσένα και να ψάχνουν τρόπους να μάθουν και να αναπτυχθούν", πρόσθεσε.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα στο οποίο έκανε αίτηση η Εύα ονομάζεται 'Paris Summer Innovation Fellowship' και είναι ένα πρόγραμμα δύο εβδομάδων που επικεντρώνεται στην επόμενη γενιά που θα επιλύει τα προβλήματα στο Παρίσι.

Κατά την διάρκεια των δύο εβδομάδων με μια ομάδα 20 ταλαντούχων και δημιουργικών ατόμων ξεκινά εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παρίσι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα