Παραλίες βουλιάζουν,πύργοι φαντάσματα –Απροστάτευτο το κοινό

Τέσσερις πνιγμούς μετρά η Κύπρος στην πρεμιέρα της καλοκαιρινής σεζόν. Το φαινόμενο είναι πρωτοφανές, μιας και ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός, στις πρώτες κιόλας μέρες της καλοκαιρινής σεζόν.

Βασικό πρόβλημα, το οποίο προτάσσουν εδώ και καιρό οι ναυαγοσώστες, δεν είναι άλλο από αυτό της υποστελέχωσης αλλά και του ωραρίου, το οποίο τώρα είναι 10.00 – 17.00. Οι ναυαγοσώστες ζητούν επέκταση του ωραρίου και τροποποίησή του σε ανατολή ηλίου με δύση ηλίου, προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν την απαιτούμενη προστασία στους

λουόμενους και όχι μόνο.

Στο SigmaLive μίλησε ο Ιορδάνης Ιορδάνους εκ μέρους του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού, ο οποίος έκανε λόγο για αύξηση του κόσμου στις παραλίες, ειδικότερα τα τελευταία 3 χρόνια. Φέτος, ειδικά, ο κόσμος είναι αρκετός στις παραλίες, επεσήμανε ο κ. Ιορδάνους.

Οι λουόμενοι έχουν αποκτήσει παιδεία τα τελευταία χρόνια και ξέρουν τι πρέπει να προσέχουν, ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι λόγω αυτού ακριβώς, ο περισσότερος κόσμος μεταβαίνει τις απογευματινές κυρίως ώρες στην παραλία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις μεσημβρινές ώρες. Εκείνες τις ώρες, οι ναυαγοσώστες σχολάνε, με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να μένουν απροστάτευτοι, συμπληρώνει ο κ. Ιορδάνους.

Δείτε εδώ σχετικά: Water sports:Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-Υποχρεώσεις&άδειες

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικό πρόβλημα είναι και αυτό της υποστελέχωσης, αφού στους πύργους πρέπει να υπάρχουν 2 άτομα και μερικές φορές αυτό δεν είναι δυνατό, λόγω του ότι και οι ναυαγοσώστες έχουν καλοκαιρινές άδειες.

Στο SigmaLive μίλησε και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών της ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε τα 3 βασικά προβλήματα των ναυαγοσωστών, που δεν είναι άλλα από την υποστελέχωση, το ωράριο και τον εξοπλισμό των πύργων στις θάλασσες.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, εξάλλου, αύριο Τρίτη, θα υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να γίνει μια συζήτηση για να δοθεί μια λύση στα αιτήματα των ναυαγοσωστών που χρονίζουν και αφορούν μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα