Δωρεά εξοπλισμού από ΣΚΤ στο Μέλαθρον Αγωνιστών

Εξειδικευμένο δρόμο βαδίσματος, ο οποίος θα βοηθήσει τους ασθενείς στα πρώτα βήματα της αποκατάστασης τους, πρόσφερε ο Συνεργατισμός στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, κατά τη διάρκεια ξενάγησης στο Μέλαθρον, του οποίου ο Συνεργατισμός είναι συμπαραστάτης από την ημέρα ίδρυσης του, ενημερώθηκε

και εξήρε το πολυεπίπεδο έργο που επιτελεί το Μέλαθρον και την πολύτιμη προσφορά του στους Κύπριους πολίτες.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, σημείωσε ο κ. Χατζηγιάννης, οφείλουμε να τις στηρίζουμε και να είμαστε αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια που στοχεύει στη βελτίωση και ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελάθρου Θεοφάνης Παναγιώτου εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, υπογραμμίζοντας ότι η δωρεά της είναι ένα πολύτιμο μηχάνημα για τους ασθενείς καθώς θα τους βοηθήσει σημαντικά στα πρώτα βήματα της αποκατάστασής τους.

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα ιδρύθηκε το 1937 και παρέχει ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέχει το 77,34% των μετοχών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, το Ταμείο Ανακεφαλαιοποίησης το 21,88% και η Συνεργατική Κεντρική Εταιρεία Συμμετοχών το 0,78%. Συνεργάζεται με τα συνεργατικά κινήματα πολλών χωρών και εκπροσωπείται στους σημαντικότερους διεθνείς συνεργατικούς θεσμούς. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ στην Κύπρο και είναι η πρώτη τράπεζα σε καταθέσεις κατοίκων εσωτερικού. Εργοδοτεί συνολικά 2.700 άτομα. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Σεπτέμβριος 2016), ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρίσκεται στο 16,50%, τα ίδια κεφάλαια στο €1,33 δις και το σύνολο ενεργητικού στα €14,13 δις.

Keywords
Τυχαία Θέματα