Πανηγυρικός χαρακτήρας στο 30ο τουρνουά

Αδιαπραγμάτευτος στόχος του Κεραυνού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον πρόεδρο Πάρη Παπαέλληνα και τον προπονητή, Χριστόφορο Λειβαδιώτη.

Αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, το 30 τουρνουά καλαθόσφαιρας Κεραυνού-ΣΠΕ Στροβόλου. Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος εκτός από τον Κεραυνό, η ΑΕΚ Λάρνακας, η ΕΘΑ και η Ένωση και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Κώστας Παπαέλληνας», στον Στρόβολο.

Ο πρόεδρος του Κεραυνού, Πάρης Παπαέλληνας, μιλώντας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι

πρόκειται για το αρχαιότερο τουρνουά καλαθόσφαιρας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Κύπρο γι’ αυτό και φέτος θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα μιας και συμπληρώνονται 30 χρόνια. «Για να αντιληφθείτε τι εννοώ-δήλωσε-όταν άρχισε να πραγματοποιείται το τουρνουά, εγώ έπαιζα μπάσκετ».

Ο κ. Παπαέλληνας αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας η οποίοι όπως δήλωσε είναι και φέτος πρωταγωνιστικοί. «Μετά από 8 χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα, φέτος θέλουμε να τα κατακτήσουμε. Για τον σκοπό αυτό έχουμε προχωρήσει σε αναβαθμίσεις σε πολλά επίπεδα. Έχουν προσληφθεί επιπλέον προπονητές σε όλες τις κατηγορίες, διευθυντές ομάδων αλλά και ιατροί ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ατυχίες του παρελθόντος που μας στοίχησαν».

Λειβαδιώτης: «Αφήσαμε μια δουλειά μισοατελείωτη»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής της ομάδας των ανδρών, Χριστόφορος Λειβαδιώτης που είπε: «Όταν ανέλαβα πέρσι την ομάδα είχαμε θέσει ένα πλάνο τριετίας, που αποτελείτο από τρεις άξονες. Πρώτον, η ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή. Δεύτερον, φέτος να κρατήσουμε στο κορμό της περσινής ομάδας και το καταφέραμε αφού συνεχίζουν οι εννέα από τους δώδεκα καλαθοσφαιριστές. Τρίτον, να αναβαθμίσουμε τον κυπριακό κορμό. Ο μέσος όρος ηλικίας των επτά κύπριων που βρίσκονται στην ομάδας είναι τα 24 χρόνια. Πέρσι είχαμε μια καλή παρουσία. Φέτος ο μοναδικός μας στόχος, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι αφήσαμε μια δουλειά μισοατελείωτη από πέρσι».

Ο αρχηγός του Κεραυνού, Γιώργος Θεοχαρίδης τόνισε ότι πέρσι μπήκαν οι βάσεις και αυτό που εύχεται για φέτος είναι όλοι οι καλαθοσφαιριστές να είναι υγιείς για να μπορέσει η ομάδα να κερδίσει το πρωτάθλημα. «Εμείς θα μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια», ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

Επιστροφή και στις γυναίκες

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε και η γυναικεία ομάδα του Κεραυνού, όπου το παρών τους έδωσαν ο προπονητής, Χρίστος Στυλιανίδης και η αρχηγός Άντρεα Πιτσιλίδου.

Ο Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει το κατεστημένο, αφού τα τελευταία χρόνια η ΑΕΛ είναι η μόνιμη πρωταγωνίστρια. «Έχουμε τις δυνατότητες και την διάθεση να πρωταγωνιστήσουμε σε όλους τους θεσμούς που θα λάβουμε μέρος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αρχηγός, Άντρια Πιτσιλίδου συμφώνησε με όσα είπε ο προπονητής της δηλώνοντας ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια η ομάδα να κερδίσει και τους τρεις φετινούς τίτλους.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

ΕΘΑ-ΕΝΩΣΗ 17:00

ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΑΕΚ 19:15

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

ΑΕΚ-ΕΘΑ 17:00

ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΕΝΩΣΗ 19:15

Keywords
Τυχαία Θέματα