Αβέρωφ: Σταδιακά η αποκατάσταση των μετόχων των τραπεζών

Ο ΔΗΣΥ αναγνωρίζει τη συμβολή των παλιών μετόχων των τραπεζών, των κατόχων αξιογράφων και των κουρεμένων καταθετών στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα και στηρίζει τη σταδιακή αποκατάστασή τους, εντός των δυνατοτήτων του κράτους, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Σύνδεσμο Παλαιών Μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.

«Για

τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών έχουν συμβάλει οι θυσίες του συνόλου της κοινωνίας, η υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης αλλά και η θετική στάση της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το βάρος το αποκλειστικό της εξυγίανσης το ανέλαβαν οι παλιοί μέτοχοι των τραπεζών, οι καταθέτες και οι κάτοχοι αξιογράφων. Ως Πολιτεία και ως ΔΗΣΥ, μπορώ εξ ονόματος του ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσω ακόμα μια φορά πως αναγνωρίζουμε αυτή τη συμβολή τους» ,δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ξεκαθαρίζοντας την πολιτική θέση του κόμματος.

«Πέραν από της αναγνώρισης, θεωρούμε ότι όπως πολιτικά διακηρύττουμε πως με τη βελτίωση της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών σταδιακά θα αποκαθιστώνται οι μνημονιακές περικοπές και θα μειώνονται οι μνημονιακοί φόροι, το ίδιο πρέπει να ισχύει και προς την κατηγορία των κατόχων αξιογράφων, των κουρεμένων καταθετών και των πρώην μετόχων, μέσα στις δυνατότητες του κράτους» υπέδειξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα